fallback

Fiat показа Super Panda

Италианците така наричат новата Panda 4x4

Италианската марка Fiat показа предпремиерно новата Panda 4x4. Возилото, което в компанията производител определят като mini-SUV или Super Panda, ще бъде официално представено в края на месец април на автомобилното изложение в Париж. Още днес обаче можем да видим как ще изглежда и на какви двигатели ще разчита. Автомобилът е получил отличителен офроуд вид, благодарение на пластмасовите и алуминиевите защитни елементи по купето и под него. Освен това Panda 4x4 разполага с увеличен просвет и специални 15-инчови джанти. Интериорът пък е оборудван с елементи в цвета на купето, като се отличава с леко променен дизайн и нови материали. Под капака на Panda 4x4 ще могат да се поставят два двигателя - един дизелов и един бензинов. Дизеловото предложение е 1.3-литровия MultiJet II агрегат, доставящ 75 к.с., а бензиновото - 0.9-литровия TwinAir Turbo агрегат (85 к.с.). Те се оборудват с шестстепенна скоростна кутия, с къса първа предавка, която доставя по-придвижване през трудни терени. Задвижването, разбира се, е към четирите колела. То е перманентно, като разполага стандартно с ESP и електронен диференциал, който прилага спирачно усилие към колелата, които буксуват. Още за Panda 4x4 ще разберем по време на изложението в Париж.

Тагове: fiat panda
fallback
  • #12
    Нисанчо ( преди 11 години )
    Браво на Фиат за тази разработка на Панда!
  • #11
    555 ( преди 11 години )
    Е що да не дърпа 1.3jtd 75 караванката,все пак колата си е лека за този мотор.Нали знаеш че по съвременните каравани са доста олекотени,ако е била 3.50м дълга е кво пречи. Забравих да кажа че може и да е ремапната пандата на 95коня.Всякакви хора ги има ти от къде да знаеш,може би
  • #10
    до: Гладиатора ( преди 11 години )
    Това къде си бил и какво си видял си е лично твой проблемМожеш да твърдиш и на Луната,че си бил не ме бърка.Бъркат ме обаче лъжите ти относно това,че Панда е дърпала каравана,която сега се оказа,че можело и да не е средна.Това е основната ти лъжа,а от нея човек може да си направи изводите за другите неща,които казваш.Дори и да са истина едва ли някой ще им повярва.Между другото има калкулатори в сайтовете за каравани с моделите коли които могат да дърпат каравани и до колко кг.Провери!
  • #9
    xax ( преди 11 години )
    ne e hi4 luksozna no na vid vutre vunka ima vid na luksozna i dobri materiali ne nekvi perne6ki plasmasi super si e .mnogo iskah da si kupq starta panda cross ( vse o6te tazi q nema6e)
  • #8
    Гладиатор ( преди 11 години )
    Не споря за размера,или класа на караваната, а относно това дали съм бил в Швейцария,си е чисто "твоя воля",както решиш!
  • #7
    до: Гладиатор ( преди 11 години )
    Алоооу,рибаря,стига с тези рибарски истории а!Знаеш ли колко и дават на Пандата да може да дърпа?Май,не?83% от тегло на колата е максимума.А знаеш ли колко тежи без оборудването една средно голяма каравана?И това не знаеш.Тежи около 1200 кг.Всъщност няма каравана дори малка с по ниско тегло от 83% от теглото на Панда.Така,че рибарските истории на село в кръчмата.Освен всичко знаеш ли един нормален автомобил какъв баир му е разрешено да качва с каравана?До 16%.В Швайц,ако наистина си ходил знаеш
  • #6
    Анонимен ( преди 11 години )
    Сузуки SX4 е истината.Не казвам,че Пандата е лоша.Добра е но Сузукито е още по-добро.
  • #5
    Гладиатор ( преди 11 години )
    В Швейцария видях такова зверче да дърпа каравана,средна като размер.Страшно е зверчето!
  • #4
    Анонимен ( преди 11 години )
    Бе не съм карал панда, само съм се возил в такова такси. като цяло май не съм чул някой да се оплаква от тях. Като лукс ... си е супер за тия пари, все пак не е луксозна кола, така че много добър баланс е постигнат с този модел спрямо цена- качество, дано и новият е на същото ниво.
  • #3
    Анонимен ( преди 11 години )
    Предишното поколение беше много добро! Бях купил на жената едно такова ама докато моята кола беше на ремонт бях с нейната и я ударих, направо щеше да ме убие... Имах чувството, че обичаше колата повече от мене :D
fallback
Последни