fallback

Fiat показа Super Panda

Италианците така наричат новата Panda 4x4

Италианската марка Fiat показа предпремиерно новата Panda 4x4. Возилото, което в компанията производител определят като mini-SUV или Super Panda, ще бъде официално представено в края на месец април на автомобилното изложение в Париж. Още днес обаче можем да видим как ще изглежда и на какви двигатели ще разчита. Автомобилът е получил отличителен офроуд вид, благодарение на пластмасовите и алуминиевите защитни елементи по купето и под него. Освен това Panda 4x4 разполага с увеличен просвет и специални 15-инчови джанти. Интериорът пък е оборудван с елементи в цвета на купето, като се отличава с леко променен дизайн и нови материали. Под капака на Panda 4x4 ще могат да се поставят два двигателя - един дизелов и един бензинов. Дизеловото предложение е 1.3-литровия MultiJet II агрегат, доставящ 75 к.с., а бензиновото - 0.9-литровия TwinAir Turbo агрегат (85 к.с.). Те се оборудват с шестстепенна скоростна кутия, с къса първа предавка, която доставя по-придвижване през трудни терени. Задвижването, разбира се, е към четирите колела. То е перманентно, като разполага стандартно с ESP и електронен диференциал, който прилага спирачно усилие към колелата, които буксуват. Още за Panda 4x4 ще разберем по време на изложението в Париж.

Тагове: fiat panda
fallback
  • #22
    Gladiator ( преди 11 години )
    Отказах се да споря с него,Subaru Justy също теглеше каравани,но *** от къде да знае? Тъпака може да види Vitara какви "къщи" дърпа,и да се светне,ама природата не го е направила да мисли!
  • #21
    Един ( преди 11 години )
    До онзи дето спори. Какво натиска караваната бе, какви глупости говориш? 75 кг е разрешения натиск върху теглича за всяко ремарке/каравана. Провери в Технотест. Тези проценти не знам от къде ги измисли, но в ЗДП няма такива неща - 83% от теглото и 16% наклон? Осъзнай се малко.
  • #20
    Анонимен ( преди 11 години )
    4udo nqma nikade,,bravoo
  • #19
    fan ( преди 11 години )
    Имах старият модел. Като техника е приличен, но е направена много зле както като сглобка,така и като качество. Колата е прекалено малка, багажник почти няма и шофьора седи кофти. Освен това цената на 4х4 е доста солена като покупка втора ръка, което е тъпо за това качество. Имам и микра, което е клио отдолу DCI 80 и колко коня беше и е по-добра като цяло и струва повече от 3 хиляди по малко. Иначе Пандата изглеждаше добре, както и тая... общо взето глупава покупка защото тая панда нова е 30 000+
  • #18
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ей,нервак,аз не съм нервак.Не обичам,когато някой лъже да продължава да убеждава,че било така.На теб специално ще ти обясня,че дърпането на пикап и тегленето на каравана са мнооого различни неща.Поста механика.При дърпането на пикап силите са ти само хоризонтални,а при тегленето на каравана силите са хоризонтални и вертикални.Представи си при малък лек автомобил какво става караваната,като вземе да натиска върху теглича...
  • #17
    :-) ( преди 11 години )
    Ей, нервак. Успокой се малко. Това, че има калкулатори не означава, че няма ид*оти, които ще теглят голям товар с малък мотор. Не си ли виждал малка кола да тегли ван например? Аз съм виждал. И бая се зореше колата, но капацитета зад волана си даваше газ и не му пукаше :-)
  • #16
    Анонимен ( преди 11 години )
  • #15
    Анонимен ( преди 11 години )
    На черен път е къртачка. Даже някъде имаше сравнителен тест между Ленд роувър дискавъри и Панда и мъника се представи доста добре.
  • #14
    Гладиатор ( преди 11 години )
    1,3Multijet мотор на FIAT e с въртящ момент 190-200Нм,които са предостатъчни като теглителна сила!
  • #13
    Анонимен ( преди 11 години )
    Suzuki Sx4 е Fiat Sedici бре :) те са една и съща кола.
fallback
Последни