IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващата Skoda Octavia – нови подробности

Моделът на чехите ще се появи пред публика през ноември

Следващата Skoda Octavia – нови подробности

Компанията Skoda използва изложението в Москва не само за да покаже свои нови модели, но и за да разкрие подробности за следващото поколение на бестеселъра си Octavia. Неговата премиера ще бъде едва през ноември, а продажбите ще стартират в началото на 2013 г.
Следващата Skoda Octavia – нови подробности
Представители на чешката компания съобщиха, че Octavia "next", както наричат модела, ще стане четвъртият автомобил на концерна Volkswagen, който е проектиран и ще се произвежда на новата платформа MQB. Тя е в основата на Audi A3, Seat Leon и Volkswagen Golf.

За да избегнат вътрешната конкуренция с лифтбека Skoda Rapid, чехите са взели решение да увеличат габаритите на Octavia. Това означава, че следващото поколение на модела ще бъде по-голямо от настоящото, но пък в същото време, благодарение на платформата MQB и използваните за нея композитни материали, ще бъде по-леко.

Двигателите за новата Skoda Octavia ще бъдат взаимствани от Volkswagen Golf VII, чиято премиера е насрочена за следващата седмица. Сред тях ще бъдат 1.4 литров бензинов двигател с технология за деактивация на половината цилиндри, както и турбо-дизел с обем 1.6 литра, изхвърлящ по-малко от 100 г/км СО2. Ще има и „гореща” версия Octavia vRS, която ще разполага с 2.0 литров турбо-мотор с мощност 220 к.с.

Тагове: skoda octavia
0 от 500