IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникално Ferrari за петролен магнат

Индийският бизнесмен избрал между 12 варианта за машината

Уникално Ferrari за петролен магнат

Компанията Ferrari ще направи уникална суперкола на базата на модела 599 GTO. Автомобилът ще бъде произведен по специална поръчка на 32-годишния бизнесмен Чирага Ари, който работи в бизнеса с горива и живее в Дубай.

Индиецът събира своя лична колекция от автомобили Ferrari, като в нея влизат F40, F430 Scuderia, Enzo, Daytona, 599 GTO, 599XX и SA Aperta.
Уникално Ferrari за петролен магнат
„Разказах на дизайнерите какво точно искам и те ми представиха 12 варианта на външния вид на колата – разкразва Ари. – От всеки от тях избрах различен елемент и в крайна сметка се получи автомобил, който досега виждах само във въобръжението си. Това е кола, която обединявя както миналото, така и настоящето. Когато бъде готова, ще я държа в Дубай, но всяко лято ще пътувам с нея в Европа. Не мисля обаче да я показвам на целия свят, тъй като за мен това е лична вещ”.

Техническите характеристики на суперколата са същите като на обичайното Ferrari 599 GTO, като са променени единствено настройките на окачването и изпускателната система. Купето разполага с 6.0 литров, 12-цилиндров двигател с мощност 670 к.с. и роботизирана скоростна кутия, която позволява смяна на предавките за 60 милисекунди. От 0 до 100 км/ч автомобилът ускорява за 3.35 секунди, а максималната му скорост е 335 км/ч.
Уникално Ferrari за петролен магнат
По-рано Ferrari направи уникални суперколи за музиканта Ерик Клептън, частния колекционер Джеймс Гликенхаус, строителния предприемач Питър Каликов и за Едуард Уолсън, син на изобретателя на кабелната телевизия Джон Уолсън.
 

Тагове: ferrari 599 gto
0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до Джипси Кинг ( преди 11 години )
    Сигурен съм, че "***" има много по-добро образование от твоето (ако имаш) и му е през онази работа какво мислиш точно ти по негов адрес. Злобееш защото е най-лесно, защото те е яд, че ти нямаш и няма да имаш.Благородно му завиждам на "***" за поредната глезотийка в гаража му.
  • #3
    26 rate up comment 0 rate down comment
    До Gypsy Kings ( преди 11 години )
    Този *** най-вероятно говори няколко езика (английски със сигурност, както повечето от индийците), също може би е завършил образованието си в Англия или САЩ, доста по-умен и находчив е от теб, защото пишат за неговото анд не твоето Ферари! Така, че ти може да злобееш колкото си искаш, но повече от това, което си няма да станеш с подобно мислене...общо взето поредния нещастен озлобен ***.
  • #2
    14 rate up comment 3 rate down comment
    ... ( преди 11 години )
    Какъвти и да е може да те купи и целия ти род.
  • #1
    3 rate up comment 20 rate down comment
    Gypsy Kings ( преди 11 години )
    *** си осава *** и с поръчково Ферари! :)