IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM и Chrysler отрязаха кандидатите за президент

Държавният глава Барак Обама и конкурентът му Мит Ромни със забрана да посещават заводите на концерните

GM и Chrysler отрязаха кандидатите за президент

Два от големите автомобилни производители в САЩ – General Motors и Chrysler, обявиха, че забраняват на кандидатите за прездидент на страната - настоящия държавен глава Барак Обама и неговия конкурент за поста Мит Ромни,  да посещават заводите им по време на предизборната си кампания.
GM и Chrysler отрязаха кандидатите за президент
Настоящият президент на САЩ - Барак Обама, се качва на автомобил на General Motors. Подобна гледка обаче няма да може да видим по време на предстоящите избори за държавен глава.

Любопитното е, че само до преди 3 години съдбата на General Motors и на Chrysler бе изцяло в ръцете на държавната администрация на САЩ. Двата концерна имаха огромни финансови проблеми, които до голяма степен бяха решени именно с помощта на държавата.

И към момента 1/3 от октивите на GM за собственост на правителството на САЩ, но това не попречи на ръководството на концерна да заяви, че е „неуместно името му да се използва по време на президентската надпревара”.

От своя страна Chrysler обяви, че „подобни мероприятия като визитите на кандидатите за президент в заводите на концерна водят до спиране на работа и други негативни последствия”.

Остава да добавим, че и третият голям автомобилен производител – Ford, който по никакъв начин не зависи от Белия дом, в продължение на много години не позволява неговите заводи и други обекти да се използват за политически цели.

Тагове: general motors chrysler
0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ако е вярно,че всичко американско след време идва в България,можем да се надяваме,че след 200 години няма да допускат ББ да реже ленти за всеки късък.