IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes и Renault-Nissan готвят модели за Източна Европа

Daimler се надява да намали изоставеното си BMW и Audi

Mercedes и Renault-Nissan готвят модели за Източна Европа

Концернът Daimler заедно със своя нов партньор - алианса Renault-Nissan, работят върху създаването на нови модели, който ще се произвеждат в Източна Европа и ще бъдат насочени предимно към пазарите в тази част на континента.
Mercedes и Renault-Nissan готвят модели за Източна Европа
Според вестник Financial Times, който се позовава на свои източници в концерна, началото на производството на подобни модели е планирано за 2016 г. Два от възможните варианти са компактен всъдеход Mercedes-Benz и автомобил от марката Infiniti.

Към този момент Mercedes-Benz произвежда в своя завод в Унгалия автомобили от модела B-class, а предстои и пускането на компактното купе CLA. Infiniti също планира производството на компактен автомобил, който ще бъде на платформата на Mercedes-Benz и вече подписа договор за сътрудничество с компанията Magna Steyr. Този модел ще получи платформата MFA на Mercedes-Benz (на нея се правят A и B-class) и трябва да се появи през 2014 г.

Основната идея на Daimler е по този начин да помогне на Mercedes-Benz да увеличи производството на по-достъпни за клиентите автомобили и да успее да съкрати изоставането от основните си конкуренти BMW и Audi по приходи от един автомобил.

Последното изследване показа, че BMW печели средно по 4325 евро от всеки продаден автомобили. При Audi този показател е 4242 евро, докато при  Daimler – 3621 евро.

Тагове: daimler renault-nissan
0 от 500
  • #16
    2 rate up comment 1 rate down comment
    7,62Калашников ( преди 11 години )
    Ще ги поканя на бала си,ама след 5години!
  • #15
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тоя с Алдитата купени от белия дилър в германия пак изперка
  • #14
    4 rate up comment 9 rate down comment
    A8W12 ( преди 11 години )
    АУДИ ФОРЕВЪР , АУДИ РУЛИРА.
  • #13
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    AMG,напълно съм съгласен с теб-ако не го разберат,рискуват да стане като с телефоните, кои бяха лидери преди 10год.а сега всичко е различно.Отнася се за всичко и всички!
  • #12
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Само да ви припомня за един модел на Мерцедес с който най-лесно се казва всичко-Vaneo.Още щом излезе и авт. журналисти предупредиха Мерцедес,че с тази цена е абсурдно да се очакват продажби!Да,ама Не!Понеже са големи специалисти......докараха я до там "Мармоти да завиват Рена в станиол",и Triforce да кара един от последните им истински продукти!
  • #11
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 11 години )
    Явно имаш неразбираеми мокри сънища ...;)
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Прочети коментара ми няколко пъти-за да го разбереш,макар че пак не е сигурно!
  • #9
    7 rate up comment 7 rate down comment
    До долния ( преди 11 години )
    Искаш да кажеш, че Мерц ще "развали" прословутите "качество и надежност" на рено!!? Да на рено, ама произведени във Франция, Турция и т.н. в ОФИЦИАЛНИТЕ им заводи ... Извод: *** си, т.е. ставаш за дилърче в рено.бг!
  • #8
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    от: do Wane( преди 2 седмици )Какво искаш да ти обясня,ето по простичко,на кирилица-разработваш емблеми,поръчваш на Китайска фирма да ги произведе и ги лепиш на Рена,слагаш надценка+отстъпката и печелиш(прибираш мангизите на балъците)ако има провал обвиняваш Рено,ако не се надуваш,че контролираш качеството! Нали така направиха с Крайслер-сега Фиат им показа как се прави!
  • #7
    9 rate up comment 8 rate down comment
    АФТОКОМЕДИЯ!! ( преди 11 години )
    Съвет: Мерцедес да потърси "изоставеното си BMW и Audi" в Унгалия.А на редактора препоръчваме да забрави училището си в ...мангалия!П.П. Всъщност само най-големите неграмотници може да се радват на подобно падение на Мерц - сдружение с фирма произвеждаща едни от най-дефектните коли в Европа а и световен мащаб.