IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen влиза във Формула 1 през 2015 г.

Концернът няма да има собствен отбор, а ще сътрудничи на Sauber

Volkswagen влиза във Формула 1 през 2015 г.

През последните 3 години вървят усилени слухове, че Volkswagen има сериозен интерес към участие в най-реномирания автомобилен спорт – Формула 1. Причината е, че през 2014 г. всички болиди ще преминат към нов тип двигатели – 1.6 литрови с турбо, което е сериозно предизвикателство за всеки производител. Както и чудесен начин за реклама на своя продукт. През 2010 г. от VW обявиха официално, че нямат подобни намерения, но това не успя да спре слуховете.
Volkswagen влиза във Формула 1 през 2015 г.
Оказва се, че те не са толкова безпочвени. Новият спортен директор на VW Джост Капито отново подчерта, че концернът няма да участва в шампионата, но уточни, че става дума за напълно собствен отбор. Пред Sport Bild източник от германския производител разкри, че на изложението в Женева през март босът на VW Group Мартин Винтеркорн е имал среща със собственика на тима от Формула 1 Sauber Red Bull Racing 1 - Петер Заубер.

Какво точно са обсъждали двамата, не се знае. Ясно е обаче, че VW започва изграждането на свое спортно шаси в центъра на Porsche във Вейзах, където се работи усилено за създаването на автомобил за участие в „24 часа на Льо Ман” през 2014 г.. А според експертите следващата стъпка е именно Формула 1, като това може да стане още през 2015 г.

В цялата история има и още една любопитна подробност – случайно или не новият шеф на спорта във Volkswagen Джост Капито в продължение на 5 години (1996-2001) бе спортен директор в отбора Sauber Red Bull Racing F1. Едва ли е само съвпадение.

Тагове: sauber vw group
0 от 500
  • #17
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Немците разбраха най-накрая,че с магарешка каруца във Ф1 не се влиза.
  • #16
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Volkswagen отрича слуховете за влизане във Формула 1 през 2015 г.Слуховете за влизане на Volkswagen във Формула 1 през 2015 г. пламна през август , след като немският Bild заяви, че немският гигант иска да получи в моторния спорт премиер на планетата през 2015 г., в сътрудничество със Заубер . Въпреки че изпълнителният директор на швейцарския отбор, Monisha Калтенборн , отрече тези сценарии, Петер Заубер призна, че тази година в Женева, се срещна с главен изпълнителен директор на VW Мартин Винтеркорн ,. Предишните слухове, че VW говори ще дойде във Ф1 със Заубер, или като независим производител на шасито.Край на тези слухове, но Стефан Мозер, шеф на комуникацията и маркетинга на VW, каза, че тъй като нищо не се е променило от последния отчет, не се интересуват в този момент, за да получите във Формула 1. Момента е фокусиран върху въвеждане на WRC с Polo R WRC и се присъедини към Формула 1 не е въпрос, който се отнася до тях този път.
  • #15
    1 rate up comment 8 rate down comment
    A8W12 ( преди 11 години )
    ЯПАНИШЕ КОШНИЦИ ИЗЛЯЗОХА БЕЗ НИКАКВИ ДОБРИ РЕЗУЛТАТИ ЕДИН НОВ ОТБОР КАТО РЕДБУЛ ГИ РАЗБИ , А ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ТРЬОШОТА ВИНАГИ ОБИРАХАМЕСТАТА ОТЗАД НАПРЕД, И НА ТЯХНО МЯСТО ИДВА КОЙ , НАЙ ГОЛЕМИТЕ - ФВ.
  • #14
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ще правят,за Formula Ла*но!
  • #13
    5 rate up comment 3 rate down comment
    ST ( преди 11 години )
    А в Перник ще правят ли писта за формула 1 :D :D :D
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Fenix ( преди 11 години )
    Доставчиците на двигатели са важни, но във Ф1 няма титла за доставчик, а за конструктор (отбор) и пилот. В съвременната Ф1 аеродинамиката е водеща, а не двигателя. Ред Бул ползват двг. Рено и доминираха 2 години, обаче в същото време другите отбори със същия двигател бяха доста зле -Рено 5-и, Уилямс, Катерам и Лотус - след 10 място. При Мерцедес е същото - Макларън 2-и, а Мерцедес и Форс Индия 4 и 7 с в пъти по-малко точки.
  • #11
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    palen kenef ,bratq
  • #10
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ами Рос Браун за кого работеше бе таранколу,нали от Хонда го наеха.Рос Браун да не е самодеец.Сега като работи за най-селската фирма т тапети от сутрин до вечер.Много си *** бе Expert,уникално ***.
  • #9
    15 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Болида с който Бътън стана шампион е 100процента разработен от Хонда.След няколко месеца получиха заповед от босовете в Япония да се оттеглят от Ф1.
  • #8
    12 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Болидите на Макларън и Уилямс завършваха не на няколко секунди а на няколко обиколки пред другите.