IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пуска по-евтино X3

Версията sDrive18d ще е само със задно предаване

BMW пуска по-евтино X3

Още тази есен BMW ще попълни семейството на кросовъра Х3 с нова базова версия, която ще бъде по-евтина от настоящата. За първи път в своята история моделът ще получи модификация само със задно предаване, която ще се казва sDrive18d.

Най-достъпният за клиентите вариант ще се предлага с дефорсиран 2.0 литров турбо-дизел и 2 избора на скоростна кутия.
BMW пуска по-евтино X3
Лишавайки X3 от предаване към предната ос, инженерите от BMW са си поставили за цел да го направят не само по-евтино, но и по-леко. Което в същото време ще се отрази и положително ра зхода на гориво.

В тази насока важна роля играе модернизираният 4-цилиндров, 2.0 литров дизелов TwinPower Turbo. При версията с xDrive той развива 184 к.с. и 380 Нм, но при тази само със задно предаване мощността му е намалена до 143 к.с. и 360 Нм.

Това се е отразило и върху техническите характеристика на колата. Версията с xDrive ускорява от 0 до 100 км/ч за 8.5 секунди, а максималната скорост е 210 км/ч. При новия вариант ускорението става за 9.9 секунди, а скоростта е 194 км/ч.

За сметка на това обаче sDrive18d ще харчи 5.1 л/100 км средно, докато при модификацията със задвижване на четирите колела разходът е с около 0.6 литра по-висок.

Базово BMW X3 sDrive18d ще разполага с 6-степенна механична скоростна кутия, но при доплащане е достъпен и 8-степенен автомат.

Продажбите на новата модификация стартират през октомври, като цената е около $44 000. Това е с около $4500 по-малко от версията X3 xDrive20d.

Трябва да се отбележи, че BMW съвсем не е единственият модел, пускащ по-евтини версии на своите кросовъри. Компании като Ford, Chevrolet и Chrysler правят същото – залагат само на един задвижващ мост на своите модели и ги продават на по-ниска цена.

Тагове: xdrive bmw x3 sdrive
0 от 500