IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi въвежда нова система 4х4

За първи път тя ще се появи на седана А4 след 2 години

Audi въвежда нова система 4х4

Седанът Audi A4 (В9) от следващо поколение трябва да се появи официално след 2 години, а след него – в началото на 2015 г., ще видим и комбито. Този модел ще стане първият за Audi, който ще получи нова система за задвижване на четирите колела. А същото така и две хибридни модификации.
Audi въвежда нова система 4х4
Следващото А4 ще бъде на платформата MLBevo, която ще позволи да бъде намалено теглото на модела до 1330 кг. В системата за задвижване на четирите колела вече няма да се използват механични диференциали и карданов вал, като вместо тях за работата на задните колела ще отговарят два електромотора. Тяхната сумарна мощност ще бъде около 130 к.с. Това, фактически, ще превърне версията на А4 със задвижване и на четирите колела, в хибрид.

Освен това ще има версия с още един хибриден агрегат, който ще предлага зареждане от електропреносимата мрежа. Той ще включва 2.0 литров бензинов двигател с мощност 230 к.с., комплект акумулатори и електромор (35 кВт).

За следващото Audi A4 се предвиждат също така нови 4-цилиндрови бензинови и дизелов мотори, отговарящи на Euro6, но в същото време компанията ще се откаже от вариаторната трансмисия Multitronic, която няма да се предлага за този модел.

Освен следващото поколение на Audi A4 със същите агрегати ще бъде обзаведен и моделът А5, както и новият компактен ван на концерна от Инголщад, чийто старт на производство е планиран за 2016 г.

Тагове: awd
0 от 500
  • #33
    3 rate up comment 6 rate down comment
    A8W12 ( преди 11 години )
    Нека да е гадна кола , ама аз да си купувам всеки нов модел и да мачкам наред , на аутобама само като ме видят че идвам и ще се счупят да ми дават път.А и нека някой серийно ми извади по-добри динамики от S8 , в момента S65 с 12-тте си цилиндъра няма такива, да не говорим пък за старт от място .Моето А8 ,като се вкопае в асфалта и като катапулт ме изстрелва въпреки двата тона , и който е до мен , остава зад мен и има опасност да му счупя предното стъкло с камъчетата, които изхвърля ракетата ми
  • #32
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Немска сопа може да видиш само на селски сбор и в *** махала.
  • #31
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Немски навеси ( преди 11 години )
    Тия бездарни германци пак копират японците. Лексус продава от толкова години такова 4X4, тия загубеняци имитатори германците защо не си признаят: - признаваме,че техническото решение на Лексус се оказа по-добро от нашето!
  • #30
    5 rate up comment 10 rate down comment
    A8W12 ( преди 11 години )
    Моите Аудита си ги купувам от Германия и си доплащам за 5 г, пълна гаранция а това че вносителят за БГ е *** всички го знаем .
  • #29
    12 rate up comment 3 rate down comment
    До анонимния долу ( преди 11 години )
    Когато вземеш "европейска" 6годишна гаранция от Порше запад - ЕДИНСТВЕНИЯТ официален представител на Ауди за БГ - обади се! Ще ти дам банкет в Шератон по случай това уникално събитие!Иначе вече може да доплатиш 4г. в Балкан стар и до 5г в Камор ауто, съответно за Мерц и БМВ... но за Ауди - ЯДЕЦ!!ПП И не смесвай смешното "гаранционно застраховане" от разни измислени фирмички с ИСТИНСКАТА гаранция!
  • #28
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ауди е най-гадната кола.Няма друга толкова цялостно изкелефещена концепция
  • #27
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Slavo ( преди 11 години )
    "тя ще се появи", "трябва да се появи", "ще видим", "ще получи", "Следващото", "ще бъде", "ще позволи", "да бъде", "вече няма", "ще превърне", "ще има версия", "който ще предлага", "ще се откаже", "няма да се предлага", "следващото поколение", "ще бъде обзаведен", "чийто старт на производство е планиран за 2016 г."Майната му на някакви и всякакви коли, ама с точно с този стил на статията ме върнахте назад в годините на "Работническо дело". Ако, някой не е съгласен- значи не е чел този вестник!
  • #26
    5 rate up comment 3 rate down comment
    jok ( преди 11 години )
    JP сарказма ти е доста неуместен спрямо мен,предполагам си по-малък и едва ли ми имаш опита,но най-малкото защото ми извърташ собствените думи,добавяйки една глупост и накрая,както писах по-долу вече си извъртял нещата.Никъде не пише,че е велика,никъде не пише,че е оригинална,просто не знам от къде си ги измисляш.Другото по-важно е ,защо си тук ,пишеш глупости и *** пейзажа,ходи да се радваш на ужасната корола от другата статия и това е.
  • #25
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Чинга Чук ( преди 11 години )
    Япоско,ползват само хората с най-ниския интелект в света,Азия,Африка и Арабските ***.Кой нормален човек кара тези каруци! Даже от "дизайна" им си личи,че са насочени към неудачници!
  • #24
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Japan Power ( преди 11 години )
    Така е jok, простолюдието лесно се манипулира и затова сме тук да обясним че тая велика технология на Ауди японците я имат от десетина години. Немските фенчета сте малко повърхностни и четете само рекламките и после обяснявате какви технологични лидери били немските марки.