IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan създава аналог на AMG

Компанията Nismo ще пусне цяла поредица спортни автомобили

Nissan създава аналог на AMG

Nissan има намерение да предложи на автолюбителите нова линия спортни автомобили, създадени от спортното подразделение Nismo, което е собственост на японския производител.

Един от топ-мениджърите на Nissan Анди Палмър заяви, че ръководството на марката иска да превърне Nismo в аналог на AMG, която изработва спортните версии на Mercedes-Benz.
Nissan създава аналог на AMG
„Автомобилите, преминали през доработка в Nismo, ще бъдат с около 15 % по-мощни от стандартните модели на Nissan – коментира Палмър. – Създавайки спортни модификации на нашите модели, ще можем да обърнем особено внимание на оформянето на екстериора, но няма да пропуснем и усъвършенстването на окачването и управлението”.

Използвайки тази формула, през миналата година инженерите на Nismo създадоха 2 концептуални модела – Nissan Juke (на първата снимка) и LEAF Nismo (на втората). Първият разполага с 1.6 литров бензинов мотор с мощност 215 к.с., а при вторият конските сили са 125, като агрегатът е с нулев разход на вредните емисии СО2. Очаква се двете машини да излязат в серийно производство догодина.
Nissan създава аналог на AMG
Анди Палмър не изключва възможността инженерите от Nismo да пуснат и още "по-напомпани” модификации на Nissan Juke, GT-R и 370Z, които ще прибавят RS към името си. Така например двигателят на Juke от 215 к.с. ще достигне 270 к.с. „Горещите” версии на Juke, GT-R и 370Z трябва да излязат на пазара през 2014 г.

0 от 500
  • #9
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 11 години )
    Аз пък много се радвам,че една такава средняшка компания като Рено-Нисан започна да търси по-свежи и креативни решения.Явно искат да излязат от анонимността на обикновения ежедневен автомобил.И го правят по класическия начин-смело напред чрез спорта.А и повечето тук не знаят,ама NISMO е легенда от миналото(имат победа в 24h Le Mans),а AMG допреди няколко години бяха просто един от няколкото добри тунера на Мерцедес.
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    ;) ( преди 11 години )
    мерси :Д
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    penev ( преди 11 години )
    специално за теб ;), въпреки че не е по темата...http://***.automedia.bg/search/?cx=002410455876641964495%3A9pjna_gcbea&cof=FORID%3A10&ie=UTF-8&q=Aspid&sa=
  • #6
    5 rate up comment 6 rate down comment
    ;) ( преди 11 години )
    Аутомедия какви са тези грозни коли?? Бихте могли да ни разкажете нещо за това ;) http://***.bmwblog.com/2012/08/11/aspid-gt-21-invictus-supercar-powered-by-m3-v8-engine/
  • #5
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    точно за копиране не може да обвинявате нисан от както са с рено се възползват от южноевропейскара модна школа, а пък на обвиненията че новите рена и нисани приличали на форд или мазда ами много ясно нали ич привлякоха половината бивши дизайнери. Друг е въпроса че АMG серия на комерсиални коли като японските не ми звучи като формила на успеха
  • #4
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тези два лебеда не приличат на Гоуф и за това не ви харесват, нали? Друго си е Гоуфчето за слинджърите, спор няма. А показаните автомобили не са за хора свикнали да са в стадото. Те са за индивидуалисти, които създават нови нюанси в сивата автомобилна гама движеща се по пътищата.До: неОбективенАбе уж грозни,а уж копирали. От кого са копирали да ни светнеш? Само за едно си прав, че са здрави и надеждни. По тези показатели нямат равни. Факт!
  • #3
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Обективен ( преди 11 години )
    Освен да копират по нескопосан начин, азиатците не са способни на друго! Тези грозни кичозни подобия на автомобили нямат грам стил и класа в екстериор и интериор. Може да са много здрави и надеждни, но са изключително неадекватни от страна на дизайн!!!
  • #2
    10 rate up comment 8 rate down comment
    6i6 ( преди 11 години )
    "ще можем да обърнем особено внимание на оформянето на екстериора" - моля ви, обърнете наистина внимание на екстериора. Осъзнавам, че това е чисто субективно усещане, но тези два лебеда по-горе са отчайващо грозни...
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Abe Juke GT-R ne beshe li s 530 konq>?