IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Consumer Reports: Не си купувайте тези автомобили

Американското издание критикува 5 от най-популярните модели зад океана

Consumer Reports: Не си купувайте тези автомобили

Изданието Consumer Reports избра 5 модела от най-популярните автомобили на американския пазар, които според специалистите на списанието в никакъв случай не бива да бъдат купувани.
Consumer Reports: Не си купувайте тези автомобили
Първи в този „черен списък” е новият Honda Civic. Експертите на изданието твърдят, че въпреки високата си надеждност и отличната икономия на гориво, моделът притежава много недостатъци. Главните сред тях са лошо поведение на пътя, липса на комфорт при пътуване, слаба шумоизолация и некачествени материали в интериора.

Именно заради критики от страна на клиентите си по-рано тази година от Honda обявиха, че фейслифтът на Civic, който бе планиран за догодина, ще бъде изтеглен още за тази есен.

Веднага след излизането на сегашния модел и неговите първи тестове Consumer Reports го изключи от своя списък на автомобили, които препоръчва на клиентите си. Журналисти от The Wall Street Journal пък директно нарекоха колата „предателство спрямо феновете на модела”.
Не си купувайте този автомобил
Следващият в тази неприятна за производителите класация е всъдеходът Jeep Liberty (познат в Европа и като Cherokee). При неговите изпитания на експертите не са им харесали евтините материали на интериора, шумният и лаком двигател, комфорта при пътуване и управлението при движение по асфалт. Плюсът на Liberty е проходимостта му извън пътя.
Не си купувайте този автомобил
От Consumer Reports не са пожалили и една от най-популярните коли в Америка – компактния хибрид Toyota Prius C. При него журналистите не са харесали твърдото окачване, шумоизолацията, слабото ускорение и евтините, поне на вид, материали в салона.
Не си купувайте този автомобил
Друг особено популярен модел - Dodge Grand Caravan, е следващият в списъка. Миниванът е критикуван заради лошото качество на интериора, развалящата се електроника, както и заради подвижните врати, които създават доста проблеми. Сред минусите на модела са още слабата икономия на гориво и липсата на чуствителност във волана при управление.
Не си купувайте този автомобил
Пети в списъка е кросовърът Ford Edge с мотор V6. Неговите недостатъци са неудобната мултимедийна система MyFord Touch, шумната и „прекалено нервна” работа на окачването и слабата надеждност. Като алтернативи на този Ford изданието предлага избор между Toyota Highlander, Nissan Murano или Mazda CX-9.

Тагове: consumer reports
0 от 500