IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce тества най-бързия си автомобил

Купето Ghost ще разполага с 600 к.с.

Rolls-Royce тества най-бързия си автомобил

Rolls-Royce провежда финални тестове на купето Ghost, което ще стане най-бързият сериен автомобил в историята на марката. Суперколата ще разполага с доработена версия на на турбодвигателя V12 с обем 6.6 литра. Този мотор се слага и на седана Ghost, но сега мощността му е увеличена от 531 на 600 к.с.
Rolls-Royce тества най-бързия си автомобил
Агрегатът работи в комбинация с 8-степенна трансмисия ZF, която предава мощността към задните колела. За да постигнат 600 к.с. инженерите на компанията са преработили спирачната система и окачването, което е снижено с 10 мм. Максималната скорост на купето е 250 км/ч, като засега не се съобщава колко време му е нужно, за да ускори от 0 до 100 км/ч.
Rolls-Royce тества най-бързия си автомобил
По предварителни данни купето ще бъде с около 200 мм по-късо от седана, а разстоянието между двете оси ще се намали със 180 мм. Линията на покрива ще бъде със 70 мм по-ниска, а тежестта – с 200 кг. по-малка от тази на стандартния Ghost.
Световната премиера на Rolls-Royce Ghost, версия купе, ще се състои на изложението в Женева през март догодина, а производството ще стартира няколко месеца по-късно. Очакванията са първите клиенти да получат автомобила през есента, като цената му ще бъде около 300 000 евро.

Тагове: ghost
0 от 500