IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eлектрическият Mercedes SLS AMG може да се появи и като роудстър

Германците ще изчакат началото на продажбите на версия купе, преди да вземат решение

Eлектрическият Mercedes SLS AMG може да се появи и като роудстър

Електрическата суперкола Mercedes-Benz SLS AMG E-cell може да се появи и във версия роудстър, с каквато вече разполага неговия събрат с бензинов двигател. Германският производител обмисля подобен вариант, но засега изчаква да види какви ще са резултатите от продажбата на електрическия автомобил във версия купе.
Продажбите на Mercedes-Benz SLS AMG E-cell ще стартират в началото на 2013 г., но германският производител вече пресмята икономическата целесъобразност на пускането на пазара и на версия роудстър. Тя ще зависи изцяло от интереса на евентуалните купувачи, който ще стане ясен едва след началото на продажбите.
Като цяло Като цяло Mercedes-Benz инвестира огромни суми в производството на SLS AMG E-cell. Големият и най-вече много скъп проблем се оказа приспособяването на електромоторите към шасито и каросерията на стандартния SLS AMG. Наложи се каросерията и шасито да бъдат преработени, за да могат да паснат на четирите електромотора, използвани за AMG E-cell, както и на литиево-йонните акумулатори за тях.
Електромоторите са вградени във всяко едно колело, а общата им мощност достига 530 к.с. и 880 Нм. Благодарение на това машината ускорява от 0 до 100 км/ч само за 4 секунди.

Тагове: sls amg
0 от 500