IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW X4 също ще има М-версия

Баварците вече я нарекоха „М3 на кокили”

BMW X4 също ще има М-версия

Бъдещото „крос-купе” BMW X4 ще има „заредена” версия от M GmbH. Работещите в германския концерн вече дори се шегуват с тази модификация, като в кулоарите я наричат „М3 на кокили”. Кросовърът ще разполага с 6-цилиндров двигател с мощност от около 450 к.с.
BMW X4 също ще има М-версия
Серийното производство на всъдеходното „крос-купе” бе потвърдено от ръководството на BMW още в началото на тази година. Тогава бе обещана и М-версия, като вече започват да излизат и първите технически данни за нея. Те бяха публикувани на интернет-сайта Xbimmers.com.
Според изнесените данни екстериорът на BMW X4 М ще бъде кръстоска между X3 и X6. „Заредената” модификация ще бъде по-агресивна на вид от стандартната, като за целта окачването ще бъде смъкнато с 40 мм. Баварските инженери взимат мерки и по намаляване на теглото, като една от тях е замяната на металния покрив с карбонов.
Двигателят на бъдещия модел ще е същият, който ще се слага и на следващото поколение M3. Седанът вече усилено се тества с редови 6-цилиндров мотор с обем 3.0 литра и тройно турбо. Тази технология бе патентована от BMW съвсем наскоро. Според слуховете агрегатът има мощност от около 450 к.с. при сравнително малък разход на гориво.
Новото BMW X4 ще се появи на пазара през 2014 г., като основният му конкурент ще бъде Porsche Macan. М-версията на модела ще бъде готова около година по-късно

Тагове: m gmbh x4
0 от 500