IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan превърна Leaf в първата електролимузина в света

Луксозният автомобил е предназначен само за VIP-клиенти на хотел в Нешвил

Nissan превърна Leaf в първата електролимузина в света

Преработката на обикновен автомобил в удължена лимузина вече не може да изненада никого. Това се е случвало както на на спортни коли като Audi R10, така и на малкия Smart. Американската фирма LimoLand обаче може да се похвали с първата напълно електрическа лимузина, предназначена за гостите на хотел Embassy Suites в Нешвил. Това е преработен Nissan Leaf, с който се превозват само VIP-гостите на хотела.
Nissan превърна Leaf в първата електролимузина в света
И тъй като средният преход с един клиент е около 8-10 км., то машината е много подходяща за всекидневно използване, тъй като с едно зареждане тя може да измине между 120 и 150 км. В същото време лимузината отговаря на две от най-важните условия – тя е едновременна разкошна и екологична.
Специалистите от LimoLand са запазили голяма част от интериора на автомобила, като са добавили единствено нови огледала, детайли от кедродво дърво и кожа за седалките. Батерията е от стандартния Leaf, а добавените 181 кг. в теглото са в средната част, където са се появили допълнителни седалки. Общият брой на креслата, без да се брои това на шофьора, е шест, което значи че с водача и седащият до него пътник, лимузината може да превозва до 8 души.
Nissan превърна Leaf в първата електролимузина в света
От LimoLand отказват да разкрият колко им е струвало да превърнат стандартния Nissan Leaf в лимузина, но са готови да помогнат на всеки, който се опита да направи същото.

Тагове: leaf
0 от 500