IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

МВР започва нова акция по пътищата

Днес стартира кампания за безопасно и толерантно шофиране

МВР започва нова акция по пътищата

Сериозни проверки започва КАТ през предстоящия уикенд, които ще засегнат не само магистралите и големи транспортни артерии, но и пътищата от по-ниска категория в малките населени места. Това съобщиха от МВР по повод стартиралата днес кампания за безопасно и толерантно шофиране. Нейното начало съвпада с Четвъртия европейски ден за безопасност по пътищата.
МВР започва нова акция по пътищата
Освен проверки за шофиране в нетрезво състояние и след употреба на наркотици, служителите на реда ще следят и за мотоциклети, управлявани от деца и юноши без разрешителни. Сред мерките, които Пътна полиция предприема през летния сезон, е контролът по основната пътна мрежа да се осъществява само с автоматизирани уреди, които да отчитат и систематизират нарушенията.

Стартиралата днес кампания за безопасно и толерантно шофиране пък има за цел да промени модела на поведение на българските шофьори. Заедно с пътните полицаи по време на рутинните проверки доброволци (на снимката) ще раздават рекламни материали и антистрес топки за потушаване на агресията у шофьорите.

0 от 500