IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Финландци ще произвеждат Mercedes-Benz A-Class

Valmet Automotive получи поръчка за 100 000 бройки от хечбека

Финландци ще произвеждат Mercedes-Benz A-Class

Концернът Daimler сключи договор с финландската компания Valmet Automotive за производството на 100 000 хечбека Mercedes-Benz A-Class за периода 20013-2016 година. Те ще се сглобяват в завода на финландците в градчето Уусикаупунки.
Финландци ще произвеждат Mercedes-Benz A-Class
Продажбите на новата A-Class стартираха в средата на юни, като до момемнта в Mercedes са получи повече от 40 000 поръчка за автомобила. Сега той се сглобява в заводите в Раштад (Гер) и Кечкемет (Унг), като според топ-мениджъра на компанията Волфганг Бернхард всички поръчки ще бъдат изпълнени във възможно най-кратки срокове.

Самият модел бе показан през март, като на европейския пазар той се предлага с 1.6 литрови бензинови двигатели с мощност от 122 и 156 к.с., 2.0 литров бензинов мотор с мощност 211 к.с., а също така и с 1.8 и 2.0 литрови дизели – 109 к.с. (250 Нм) и 170 к.с. (350 Нм). Всеки един от тях може да бъде комбиниран както с 6-степенна механична скоростна кутия, така и със 7-степенна роботизирана трансмисия с двойно сцепление.

Очаква се до края на годината да се появи и „заредена” версия, изработена от AMG. Тя ще разполага с 2.0 литров, 4-цилиндров мотор и система за задвижване на четирите колела.

Mervedes-Benz е поредната компания, която избира Valmet Automotive. Доскоро финландците произвеждаха Porsche Boxter, а в завода им се сглобяват още хибридите Fisker и електромобилите Think. От есента в предприятието ще се произвежда и руският спортен автомобил Marussia. Освен това финландците произвеждат падащите покриви за кабриолетите на концерните Daimler и Volkswagen Group, както и на компаниите Renault, BMW, MINI и Bentley.

0 от 500