IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поляците променят вида на суперколата си

Arrinera взе мерки, за да не прилича машината им на Lamborghini

Поляците променят вида на суперколата си

През май полският производител на суперколи Arrinera обяви техническите характеристики и цените на своя нов автомобил. Срещу модела обаче бяха изсипани много критики от цял свят, като най-сериозната бе, че дизайнът му е откраднат от Lamborghini.
Поляци променят вида на суперколата си
Поляците реагираха незабавно и започнаха промяна на екстериора. Първите скици вече са факт и от Arrinera решиха да ги публикуват. От тях се вижда, че ръбатите форми на суперколата вече са станали по-плавни, а вратите-ножици, които са нещо като емблема на Lamborghini, са заменени с традициони.
Поляци променят вида на суперколата си
Според представители на компанията преработването на външния вид на колата е отнело само 6 часа. Окончателният дизайн и компютърни изображение на машината ще бъдат показани в края на месеца. След това моделът ще бъде подложен на високоскоростни аеродинамични изпитания, тъй като приозводството му трябва да стартира до края на годината.

Суперколата ще разполага с мощни карбон-керамични спирачки, както и със специални сензори, които ще предупреждават водача за евентуална близост на човек или животно пред автомобила. Машината ще се предлага в 2 модификации – купе и роудстър, като ще излезе в доста ограничен тираж. Цените стартират от $160 000.
Поляци променят вида на суперколата си
Новият модел разполага с V8 двигател от Chevrolet Camaro ZL1, който е с обем 6.2 литра и въртящ момент от 820 Нм. Той е комбиниран с трансмисия Graziano, с каквато разполага и Lamborghini Aventador LP700-4. Колата тежки 1300 кг. и ускорява от 0 до 100 км/ч са 3.2 секунди. Максималната скорост е 340 км/ч.

Тагове: arrinera
0 от 500
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Ganchovets ( преди 11 години )
    Добре, сега вече, след 6 часа работа, по нищо не прилича на Ламборгини. В смисъл, поглеждаш колата и си казваш: "Ей тва поляците са голяма работа, направиха кола напълно неидентична на Ламборгини":)