IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Воден капан разби кола за $150 000

Реплика на Ford GT40 пострада на магистрала в Тенеси

Воден капан разби кола за $150 000

На необичайна гледка се натъкват полицаи от щата Тенеси. По време на патрулиране по магистралата те намират разбит в огражденията на пътя Ford GT40 – модел от 1966 г. Оказва се, че автомобилът е реплика на легендарната спортна машина, като е създадена от компанията Superperformance MKII от Северна Каролина срещу сумата от $150 000 (за тези пари получавате копие на Ford GT40, като сами избирате двигателя и трансмисията).
Воден капан разби кола за $150 000
Установен е и собственикът и шофьор на колата, чиято самоличност не се разкрива. Все пак той разказва, че е попаднал в аквапланинг и това е довело до удар в оградата.

„Карах с около 50 мили в час и нямаше никакви признаци, че може да се стигне до подобно нещо. Протекторът на гумите е доста дълбок, но въпреки това колата загуби сцепление, преминавайки през водата. Това се случи общо три пъти, като при първите два успях да овладея управлението. При третия обаче бях безпомощен и се превърнах в пътник, наблюдавайки как мантинелата се приближава към левия ми прозорец. Не можех да направя нищо, но слава Богу, колата се оказа доста здрава и успя да ме защити”, разказва собственикът на автомобила.

Според него щетите само на външен вид изглеждат толкова сериозни, но всъщност са по-скоро козметични и бързо ще бъдат възстановени. Каросерията е от фибростъкло и счупените елементи може лесно да се заменят. Трябва и нов радиатор, но като цяло поправката няма да бъде много скъпа. Полицаите също са решили, че виновен за инцидента е проливният дъжд и няма да предприемат действия срещу собственика на колата.

Тагове: gt40 superperformance mkii
0 от 500