IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan подготвя съперник на Toyota GT86 / Subaru BRZ

Спортната кола се казва Mini-Z и ще е готова в края на 2013 г.

Nissan подготвя съперник на Toyota GT86 / Subaru BRZ

Компанията Nissan даде „зелена светлина” на проект по създаването и пускането на пазара на спортен автомобил, който ще заеме едно място под 370Z в моделната гама на компанията. Освен това той ще трябва да се пребори на пазара с возила като Toyota GT86 и Subaru BRZ.
Nissan подготвя съперник на Toyota GT86/Subaru BRZ
Според изданието Motor-Trend бъдещият модел ще се казва Mini-Z, като в създаването му освен японското подразделение на Nissan участват и специалисти от китайския отдел на концерна. Първите се занимават с разработката на модела, а вторите с дизайна.

Новият модел ще бъде построен по мотиви на прототипа Compact Sports Concept (на снимките), който бе показан на международното изложение в Шанхай през миналата година. По своите габарити спортната кола ще бъде близо до хибрида Honda CR-Z. Тя ще се предлага както с предно задвижване, така и със задвижване на 4-те колела, което я прави по-скоро конкурент на горещите спортни хечбеци.
Nissan подготвя съперник на Toyota GT86/Subaru BRZ
Засега не се разкрива с какви двигатели ще разполага бъдещият модел. Концептът Compact Sports е с 1.6 литров турбомотор с мощност 190 к.с., който е зает от Nissan Juke.

Дебютът на новия спортен автомобил е насрочен за края на 2013 г., като предимството му пред купето на Toyota и Subaru ще бъде по-ниската с около 10-15 % цена.

0 от 500