IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Aston Marin и Jaguar преминават на компактни мотори

Ориентират се към 4 и дори 3-цилиндрови двигатели

Aston Marin и Jaguar преминават на компактни мотори

Британските производители Aston Martin и Jaguar почти едновременно обявиха намеренията си да преминат на двигатели с по-малък обем, за да се справят с все по-суровите еко норми. И двете компании имат намерение да включат 4-цилиндрови двигатели в своята гама.
Британски производители преминават на компактни мотори
Шефът на Aston Martin Улрих Бенц заяви, че е напълно възможно намаляването на обема на двигателите, стига това да не намали „уникалността на марката”. Британският производител успя да намали с 25 % нивото на вредните емисии CO2 при своите V8 и V12 агрегати, но това е недостатъчно и инженерите продължават да работят в тази насока.

Според Бенц, ако по-компактните мотори не повлияят на имиджа на компанията, тя може да се насочи не само към 4-цилиндрови, но дори и към 3-цилиндрови агрегати.

На свой ред Jaguar също е готов да се върне към бензниовите 4-цилиндрови мотори, които за последно е използвал през 1948 г. Първите модели с такиви двигатели ще бъдат предложени още тази есен. Единият от тях е седанът Jaguar XF, който ще се предлага с 2.0 литровия турбо мотор с мощност 240 к.с., слаган на Range Rover Evoque.

Освен това е известно, че компанията въвежда на пазара нов 3.0 литров 6-цилиндров двигател в 2 варианта – 340 и 380 к.с. Той ще се слага на седаните XF и XJ, както и на роудстъра F-Type. Агрегатът ще се комбинира с 8-степенна автоматична скоростна кутия.
 

Тагове: jaguar aston marin
0 от 500