IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бърза помощ от бъдещето

С помощта на Volkswagen студент създаде нова спасителна машина

Бърза помощ от бъдещето

Как лекарите от Бърза помощ по-бързо да стигат до жертвите на нещастни случи? Отговор на този въпрос се опитаха да дадат в Университета „Жоанеум” в Грац (Ав), където студентите трябваше да работят по проекта „Спасителна служба”.
Бърза помощ от бъдещето
Една от най-впечатляващите разработки е на 23-годишния Флориан Тойбнер, който е успял да „кръстоса” автомобил и мотоциклет. Този хибрид е предназначен за работа в градски условия, където според създателя му ще бъде далеч по-ефективен от сегашната спасителна техника.
Бърза помощ от бъдещето
Машината NEV Evo е широка 115 см отпред и едва 75 см в задната си част. В предната се разполага лекарят, а отзад е пациентът. Возилото се задвижва от 6-цилиндров двигател от BMW K 1600 (160 к.с.), който е комбиниран с електромотор (22 кВт), като клирънсът на машината е достатъчен да преминава и през най-високите бордюри в града.
Бърза помощ от бъдещето
Шасито на  NEV Evo е проектирано по такъв начин, че остава хоризонтално дори при движение по голям наклон. Вътрешното пространство е максимално оптимизирано. Нещата, от които се нуждае лекарят, се побират в специален отсек в предната седалка, който се отваря с натискането на един бутон.
Бърза помощ от бъдещето
Неслучайно на машината стои логото на Volkswagen. Именно концернът от Волфсбург поддържа материално проекта на Тойбнер. На външен вид машината донякъде напомня на малолитражката VW Nils, а технологиите на ходовата част са взаимствани от концепта Opel Rak. Очакванията са подобна Бърза помощ да бъде готова за производство до 10 години.
Бърза помощ от бъдещето
Бърза помощ от бъдещето

0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ФауВе ли е не ми го хвали.Поредния *** и недомислица.То за шофьора няма място,а какво остава за лекар и пациент.Това може да стане само ако са решили да помагат на пигмеите в Африка.Само те могат да се съберат в тази малка сапунерка.Освен това телефона на бърза помощ (Notarzt) е 112,а не 144 както е написано.Въобще цялата новина е голяма измислица.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Илиянски ( преди 11 години )
    Нещо странно ми се струва да съберат отзад с тази висока задница легнал човек(пациент).Другото странно хем е VW хем BMW мотор и то 6-цилиндров,и електромотор с батерии...Къде ще има място за всичко това...
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    may ideqta e da doide kvalificirano lice da ti okaje pomosht, a ne da te otkara v bolnica ...
  • #1
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Аз нещо само 1 седалка вижда,тази на шофьора.Къде всъщ ще бъде лекаря?С тези размери не виждам как ще се поберат 3-*** човека+легло+апаратура.Иначе идеята е много добра,но размерите на автомобила ми се струва,че трябва да са малко по-големи.