IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще пусне и кросовър на базата на A-class

Машината ще бъде със същите двигатели като хечбека

Mercedes ще пусне и кросовър на базата на A-class

Шефът на концерна Daimler Дитер Цeтче официално потвърди намеренията за създаването на компактен кросовър от Mercedes-Benz, който ще бъде на платформата на новата A-class. Топ-мениджърът направи това по време на откриването на нов завод на компанията в Раштад. Именно в това предприятие ще се произвежда и бъдещия модел.
Mercedes ще пусне и кросовър на базата на A-class
Компактният кросовър Mercedes-Benz, както и се очакваше, ще се нарича GLA. Той ще разполага със същата гама двигатели, предлагани и за хечбека A-class.

Това са бензинови мотори с обем между 1.6 и 2.0 литра, развиващи мощност от 122 до 211 к.с., както и дизелови агрегати със същите обеми и мощност между 109 и 170 к.с. Двигателите ще могат да се комбиниран с 6-степенна механична или 7-степенна роботизирана скоростна кутия с двойно сцепление.

Новият модел трябва да се появи на пазара догодина, като целта е да се пребори с конкуренцията на Audi Q3 и BMW X1. В Mercedes са убедени, че с този си ход ще спечелят, тъй като интересът към хечбека A-class е доста сериозен. От средата на юни, когато стартираха продажбите, в компанията са получили повече от 40 000 поръчки за този модел.

Добре се продава и новата B-class, която тръгна през ноември миналата година – повече от 70 000 бройки до момента. Като цяло Mercedes ще инвестрира в разширавянето на моделната си гама при компактните автомобили през тази и следващата година общо 600 млн. евро.

Тагове: mercedes gla
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Фен на Тойота ( преди 11 години )
    Прекопиран Тойота Рав4.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Kико ( преди 11 години )
    Нека, нека!!! Омръзна ми да чета и слушам само по медиите как Audi и BMW са дръпнали напред. Нека малко им се поразклатят позициите.Мерцедес бе време да напомни кой е най-добрият.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    фен на мерцедес ( преди 11 години )
    ето това е една много добра концепция, защото в днешно време и по-специално в българия при тези условия на пътищата единствените коли които могат да се карат са джиповете...така че според мен един автомобил с малки офроуд способности и добра цена е идеален автомобил за българия!