IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lexus пуска LF-LC в серия

Компанията смело поглежда към пазара на спортни коли

Lexus пуска LF-LC в серия

Lexus ще пусне в серийно производство спортното купе LF-LC, което дебютира на международното изложение в Детройт през януари. Концептуалният модел бе приет положително от публиката и това промени първоначалните намерения на компанията да не продава автомобила.
Lexus все пак ще пусне серийно LF-LC
Основната идея на Lexus е да промени малко стратегията си на развитие, като започне да разработва няколко спортни автомобила. Първата крачка в тази насока ще стане именно LF-LC.

Трябва да се отбележи, че Toyota регистрира търговската марка LF-LC още през февруари. Очакванията са спортното купе да излезе на пазара най-късно до 2015 г., като основните му конкуренти ще бъдат Porsche 911 Turbo и Aston Martin Vantage. А това означава, че цената на японския автомобил ще бъде около 100 000 евро.

Според последните спекулации бъдещото спортно возило на Lexus ще бъде наследник на култовата Supra, която в своя нов вид ще използва архитектурата на BMW 6-Series.

0 от 500