IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Google готови и автопилот за състезания

Ще се справя с опасния трафик и високите скорости

Google готови и автопилот за състезания

Компанията Google започна изпитания на състезателна версия на безпилотен автомобил, който може да се придвижва на висока скорост. И който съвсем скоро трябва да може да изпреварва кола, управлявана от професионален състезател.
Google готови и автопилот за състезания
Мнението на ръководството на Google e, че автомобилите с автопилот трябва да станат доминиращия транспорт на планетата още до края на настоящия век. Шефът на комапнията Ерик Шмид е категоричен, че автомобилните производители трябва по-интензивно да работят в тази насока и да започнат масово внедряване на технологията в своите коли.

„Това е единственият начин да намалим смъртността при пътно-транспортни произшествия. Колкото по-бързо научим автомобилите да се придвижват самостоятелно, толкова повече човешки животи ще спасим”, убеден е Шмид.
Google готови и автопилот за състезания
Според изследванията на инженерите от Google основният проблем се крие в това, че съществуващите автопилоти стриктно спазват ограниченията на пътя и правилника за движение. За да бъдат ефективнни, същото трябва да правят и останалите участници в движението, което в наши дни е невъзможно. Именно за да научат автопилота да работи по-добре в условията на трафик, в Google работят усърдно върху състезателна версия на системата за самостоятелно управление на машините. Тя трябва да може да управлява колата с висока скорост и да се състезава с професионални пилоти.
Google готови и автопилот за състезания
В САЩ вече се тестват успешно няколко автомобили Toyota Prius, които се придвижват успешно по улиците на големите градове в Калифорния. Към тях се присъедини и Audi TT, което ще играе ролята на състезателния автомобил с автопилот. Кога обаче всичко това ще бъде готово и самоуправляемите машини ще се появят масово на пътя, дори Ерик Шмид не е в състояние да каже.

Тагове: google
0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Да, всеки има моменти, в които иска колата сама да се закара, особено хората, любители на чашката. Но както казваш, друго си е да и дадеш пълна газ и да завъртиш 2-3 пресечки за кеф, разбира се със съобразена прилична скорост и хубава пътна настилка.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    neznam kolko pari trqbva da mi dadat za da me otkajat ot shiofiraneto obache... ponqkoga mi pisva da karam, ama ima dni v koito se kachvam v kolata prosto zashtoto mi se kara...