IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche пуска още два нови модела

Германците готвят двуместен спортен автомобил и компактен роудстър

Porsche пуска още два нови модела

Германският производител на луксозни и спортни автомобили Porsche ще увеличи моделите, които произвежда, на седем. Сега компанията пуска на пазара 4 серийни модела и готви пети – компактния кросовър Macan.
Porsche пуска още два нови модела
Още в средата на 90-те години Porsche реши, че популярният 911 ще излиза в няколко варианта, което да позволи на автомобила да се задържи успешно на пазара. След това компанията постепенно започна да разширява портфолиото си.

През 1996 г. се появиха Boxter и направеният на същата платформа Cayman. Те бяха последвани от напълно новите за марката - свръхуспешният Cayenne и спортният седан Panamera. А след няколко месеца на пазара ще видим Macan, който е петият модел на компанията.

Според изданието Automotive News, което се позовава на свой източник в Porsche, производителят усърдно работи върху два нови модела, които ще търсят съвсем различни клиенти.

Първият засега е под името Project 960 – двуместен спортен автомобил със средноразположен мотор. Той ще трябва да се конкурира с Ferrari, като ще разполага с V8 двигател с мощност от около 600 к.с. А вторият е малък роудстър, който засега се казва Project 551 и ще излезе на пазара през 2014 г.

Шефът на Porsche Матиас Мюлер не отрече разработките. Той коментира, че компанията наистина трябва да пусне на пазара успешен компактен роудстър, но отказа да се ангажира с каквито и да е срокове..

Тагове: porsche macan
0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Чшшш егати яките Фолксвагени ще пускат.САмо че ще се конглокират с Ферари само в болните им фантазии
  • #4
    4 rate up comment 5 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    българина хич не обича когато някой печели добре.... взели били 40милиона помощ някаква - баси крупната измама, голям праз. то доган като взе 1милион за няма нищо...
  • #3
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Порше пускат нов модел, а дървените философи и разбирачи в аутомедиа започват да разсъждават!
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Май започват да се превръщат в ширпотреба?Порше не е марка да предлага много модели,но явно това се променя.Сега очакваме комби версия с ТДИ.Изобщо Порше не са това,което бяха.Откакто пуснаха Кайен започнаха много да ме разочароват.Жалко,а иначе бяха икона.Друг е въпроса,че започнаха и те с измами да се занимават.То и няма как да е след като са ВАГ.
  • #1
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Порше пуска модели, а германския данъкоплатец олеква.