IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M770i xDrive ще дебютира през 2014 г.

Ще бъде с 4.0 литров мотор с мощност 475 к.с.

BMW M770i xDrive ще дебютира през 2014 г.

Въпреки многочислените молби на своите клиенти досега BMW отказваше да пусне „заредена” М-версия на седана си 7-series. Все пак баварците размислиха и решиха да включат в продуктовата си линия такъв модел. Това ще стане през 2014 г., когато ще е официалния дебют на машината.
BMW M770i xDrive ще дебютира през 2014 г.
BMW 7 Series M Sport

Спортният седан на базата на 7-series ще носи името M770i xDrive и ще разполага с 4.0 литров бензинов V8 мотор с 2 турбини, чиято мощност ще бъде около 475 к.с., а въртящият момент – 650 Нм. По тези показатели машината ще отстъпва малко на Mercedes-Benz S63 AMG, чийто агрегат е с мощност 544 к.с.

Според експертите обаче баварците са решили да изберат друг път, вместо да увеличават конските сили и мощността на колата. Те ще заложат на намалена маса, прецизно управление и задвижване към четирите колела.

За целта покривът, капакът, багажникът, каркасите за седалките и спирачните механизми ще бъдат направени от карбон. Това ще позволи да се смъкнат поне 200 кг. от тежестта на автомобила. За направата на шасито също ще бъдат използвани алуминий и карбон.

0 от 500
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    "Те ще заложат на намалена маса, прецизно управление и задвижване към четирите колела."Намаляване на масата и преминаване от задно към 4х4 са две противоречащи си неща.
  • #8
    6 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    това което е написал най долу анонимния ми изглежда по състоятелно - 760 е с 6-литров V12 а как тогава 770 ще е с някакъв V8 , който е малко подобрен мотор на 750i.
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    MB ( преди 11 години )
    Идеята на 7-*** серия е да е солиден автомобил , направен с високо качество и материали висок клас . Карбона не се вписва просто в картинката . Накрая резултата ще е "М3" с дълга база . Но ще видим как ще се представят Баварците
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Странна стратегия от страна на БМВ. Имат си готов двигател, който монтират на Х5М,Х6М, М5 и М6. Просто можеха да го монтират в седмицата и да имат М7 а намаленото тегло щеше да е още един бонус, който да повиши динамиката допълнително.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    iliev555 ( преди 11 години )
    po posledni danni tegloto ste bade namaleno sas 400 kg za spravka bmwblog.com, bimmerpost.com.kato vsicko tova za momenta e spekylativno.
  • #4
    19 rate up comment 0 rate down comment
    123 ( преди 11 години )
    никога не съм отправял такива критики , но сега несе здържам , направо ... Стандартната V8 модификация в момента разполага с 407 к.с. обявиха че ще ги направят 450 к.с до броени дни. Тази мощност е предвидена за новото М3, което е в началтоо на гамата. Как *** такива очаквате флагмана на марката да е със същата мощност на ентри левел модела. Само това трябва да ви стига за да разберете че аутотранслейта ,нещо се бъгнал !!!! Инфото на колаегата по долу е доста по логично!!!
  • #3
    5 rate up comment 1 rate down comment
    д ( преди 11 години )
    Това е инфо от друг сайт и ми се струва по логично!
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Най-вероятно ще разполага с 8-степенна автоматична скоростна кутия, изпускателна система с 4 тръби и 20 инчови олекотени джанти.Луксозната спортна лимузина ще тежи с 200 кг по-малко от предшественика си благодарение на леката си архитектура и на карбона и алуминия в себе си. Опциите при двигатели на стандартната BMW 7-*** серия се очаква да включват 260кс 4-цилиндров, 340кс 6-цилиндров и 460кс V8 - всичките с принудително пълнене. По-късно е възможно да се появи и нов V12 с два турбокомпресора.
  • #1
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    По последни данни, BMW работи по М вариант на новото поколение на 7-*** серия. Когато бъде пуснат на пазара моделът ще се нарича M770i xDrive и ще палучи доработен от M-подразделението на баварците V12 с два турбокомпресора и мощност над 600 кс и 800 Нм. Очаква се новото M770iX да има по-леко шаси и по-добро поведение на пътя от предшественика си. "Седмицата" ще има карбонови панели - на покрива, багажника и капака, както и олекотени спортни седалки и карбоново керамични спирачки.