IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрически патрулки за полицията в Португалия

Униформените ще се придвижват тихомълком с безшумния Nissan Leaf

Електрически патрулки за полицията в Португалия

Електрически патрулки за полицията в Португалия
Полицията в Португалия последва примера на колегите си от САЩ и Великобритания, където пазителите на реда използват Chevrolet Volt и Opel Ampera, като поръча за служителите си напълно електрическия Nissan Leaf.

В началото полицаите в Португалия ще имат на разположение 8 автомобила Nissan Leaf, но плановете предвиждат броят им да бъде увеличен.

Електрическите автомобили, чиито батерии могат да бъдат зареждани в електрическата мрежа, ще се използват най-вече за патрулиране в централната част на големите градове. Ще бъдат в основата и на специални операции, тъй като от местната полиция заявяват, че възнамеряват да се възползват от безшумното превозно средство, за да изненадват нарушителите.

Португалия има добре развита мрежа от зарядни станции за електрически автомобили. За новите патрулки са инсталирани и няколко зарядни на паркингите на полицайките участъци в страната.

Припомняме, че Nissan Leaf е напълно електрически автомобил. Той използва електродвигател с мощност 109 к.с. и комплекс от литиево-йонни акумулатори, позволяващи колата да измине с едно зареждане 160 км.

Зареждането на акумулаторите от стандартната домашна електрическа мрежа трае около 8 часа. Чрез специални зарядни станции, каквито имат полиците, това става за около 30-40 минути.

Тагове: nissan leaf
0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Супер! ( преди 11 години )
    Това чудо наистина е тотален Стелт - абсолютно никакъв звук! По-малко децибели от велосипед със същата скорост. Няма го буботенето и баретите ще наскачат именно от такива при нощни спецарести.