IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпата катастрофа на света

Американски инвеститор потроши Ferrari за $30 млн.

Най-скъпата катастрофа на света

Малко са автомобилите с такъв чар, какъвто притежава Ferrari 250 GTO, от което са произведени едва 39 бройки. Машината, оценена от експерти на около $30 млн., е доста рядка и малцина от нейните собственици се осмеляват да я карат.
Най-скъпата катастрофа на света
Автомобилът преди катастрофата

Сред тях явно не е американският инвеститор Кристофър Кокс, който през миналата седмица пристигна със своето Ferrari 250 GTO (на снимската) във Франция, за да отбележи 50-годишнината от пускането на машината в производство.

Милионерът е в колата заедно със своята съпруга Ана, когато удря друг подобен автомобил. Жената на Кокс е пострадала по-сериозно – счупен крак и други наранявания, докато той самият се е отървал с леки ожулвания.

Според присъствали на инцидента хора, машината е ударена доста сериозно – цялата предна част е унищожена, в това число и двигателя V12 с мощност 300 к.с. Всъщност това не е първият инцидент с този автомобил – през 1976 г. той отново катастрофира тежко, но след това е напълно възстановен.

Инцидентът с машината на Кокс спокойно може да бъде обявен за най-скъпата катастрофа на света, тъй като същото Ferrari 250 GTO, произведено специално за английската легенда в автомобилния спорт Стърлинг Мос, през май миналата година бе продадено на търг за сумата от $35 млн.

Още по темата:
Катастрофа за милиони в Япония (Видео)

 

Тагове: ferrari 250 gto
0 от 500
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 11 години )
    Евала на човека!Ползвал е колата като кола,а не като паметник и да я държи в трезор.За мен това е най-скъпата,ама и най-мъжката катастрофа в света.Пича е имал смелостта да изкара и да си направи кефа с кола за 30 милиона.Това,че нещо се е объркало-ами такъв е животът.Колата пак ще бъде възстановена,а той ще има уникална история да се хвали пред приятели и внуци...
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Гошу ( преди 11 години )
    Ще му обърнат хастара с тоя ремонт.
  • #2
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Субаруфен ( преди 11 години )
    А сега превъзбудените тийнеджъри да кажат каква голяма инвестиция е това Ферари!
  • #1
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    da be qka e mashinata, opredeleno, ama chak 30 mln... pf