IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda планира удвояване на продажбите до 2018 г.

Сред бъдещите нови модели на чехите е миниван за Китай

Skoda планира удвояване на продажбите до 2018 г.

Доста сериозни амбиции обявява Skoda за развитието си през следващите няколко години. Голямата цел на чешкия производител е през 2018 г. да удвои производството и съответно продажбите на свои автомобили в цял свят.
Skoda планира удвояване на продажбите до 2018 г.
Първата стъпка към подобни резултати е пускане на пазара на миниван, предназначен за Китай. Тя бе обявена от главния мениджър по продажбите на Shanghai Volkswagen Цзяо Мингди. Новият модел на Skoda ще бъде проектиран върху платформата на добре познатите Volkswagen Sharan и SEAT Alhambra.

Предимството на чешкия ван ще бъде фактът, че той ще се произвежда изцяло в предприятието на Shanghai-Volkswagen в Китай. Това ще позволи автомобилът да бъде с около 25 % по-евтин от германския и испанския си близнак. По думите на Цзяо Мингди новият модел на чехите ще бъде ориентиран изцяло към пазара в Китай.

Освен миниван Skoda планира да пусне в продажба в азиатската държава и удължена версия на кросовъра си Yeti. Засега чехите не бързат да разкриват информация за модела, но се знае, че китайското Yeti ще разполага с по-голямо място за пътниците, както и с внушителен за класа си багажник.

0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    На времето имахме Шкода 120л.Уважавана от мен компания с прекрасни автомобили.Всичко обаче се промени откакто започнаха да приличат на компанията майка.Големи прогнози,голямо изхвърляне,а резултата скапана и ненадеждна продукция.На времето Шкода бяха еталон на качество,а сега под шапката на ФВ са едно голямо нищо.Все пак са най-доброто от ФВ-груп за което си заслужава да си дадеш парите.
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    "муха,ха,ха" mbuhahhaahahhaahhaha
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Е как така,нали до 2015 щеше да е удвоено!Или и те като Ауди отлагат с 5 години,да заблудят врага,муха,ха,ха!
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    lsavovci mavovci - vajnoto da ima kakvo da mrazite i narejdate. a skoda q boli fara za vas...
  • #2
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Slavo ( преди 11 години )
    А в Шкода имаше и още един фантастичен МАНАГЕР! Карел Шолтз (по памет съм написал името)! Някъде октомври 2009 оня се беше изцепил, че Шкода ще прави кола между Фабия и Октавия по големина, но ПОД Дачия като цена! Ми то минаха почти 3 години от тогава, пък още няма такова животно... То май няма и да има! Ама иначе прогнози е важното да има и амбициозни планове за ИНВАЗИЯ и заграбване на пазари. То и аз планирам да ми се вдигне заплатата с 5000 CZK, ама още не съм казал на шефа!
  • #1
    10 rate up comment 7 rate down comment
    Slavo ( преди 11 години )
    Чакай, чакай малко... Януари 2010 от Шкода разправяха, че до 2015 произвидството ще се УДВОИ... След няма и месец hwанаха директора на Шкода и го осъдиха и го уволниха, заедно с още 2-*** германци и то за проституция с малолетни... Оная тиква с гоооолемите прогнози се каваше Хелмут Шуцлер (или Шустер или Щуцер- някак си така). Сега прогнозата отиде на 2018, ама тя после ще отиде и на 2022, ама карай! Важното е да си вярваш!!!