IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

MINI е готов с конкурента на Evoque

Моделът Paceman в крайна сметка ще се продава с оригиналното си име

MINI е готов с конкурента на Evoque

Успехите на Range Rover Evoque на световните пазари накараха конкурентите смело да погледнат към този сегмент. И да се опитат да свалят британския модел от лидерската позиция.
MINI е готов с конкурента на Evoque
Към това се стреми и MINI, където са готови със своя Paceman. Той бе показан като концептуален модел през 2011 г., а след това се очакваше да получи и ново име - Countryman Coupe. Слуховете обаче не се потвърдиха и Paceman ще дебютира като сериен автомобил на изложението в Париж през септември. А в началото на 2013 г. ще бъде на пазара.

Формулата, към която се придържат MINI, е стандартната за такива машини. Те са от така наречените „крос-купе”, които се отличават с права линия, която се скосява към задната част и 2 врати. Общо взето типична кръстоска между купе и кросовър, какъвто е и Evoque.

Paceman ще разполага с всички мотори от линията на MINI. Това са бензинови 1.6 литров с мощност 122 к.с., 1.6 литров с турбо и мощност 184 к.с., както и 1.6 литров с турбо от John Cooper Works с мощност 211 к.с. Дизелите са 1.6 литров с мощност 112 к.с. и 2.0 литров с мощност 143 к.с. Ще има и версия със задвижване 4х4.

0 от 500