IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Leaf с рекорд за най-бързо изкачване на хълма Гудууд

Постигна средна скорост от 88.5 км/час на заден ход (Видео)

Nissan Leaf с рекорд за най-бързо изкачване на хълма Гудууд

Електрическият Nissan Leaf постави рекорд за най-бързо изкачване на хълма Гудууд в Англия, където всяко лято се провежда „Фестивала на скоростта”. Управляваният от каскадьора Тери Грант автомобил премина дистанцията от 1.6 км. на заден ход за 1 мин. и 37 сек.
Nissan Leaf с рекорд за заден ход
Специално за поставяне на върховото постижение от Nissan са препрограмирали електрониката на хечбека, като са отстранили ограничението на скоростта при движение на заден ход. Благодарение на това Тери Грант постига средна скорост 88.5 км/ч.

През миналата година организаторите на „Фестивала на скоростта” забраниха на компанията Nissan да пробва нещо подобно в Гудууд. Причина е, че каскадата е твърде опасна за зрителите и за водача, още повече без предварителни тренировки.

Освен с рекорда на Leaf тази година от японския производител могат да се похвалят и с преминаването на същата дистанция с Nissan Juke, движещ се само на 2 колела.



Тагове: nissan leaf
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    НЕ намесвай Рено.Ако има електрически коли в алианса трябва да знаеш от кого са правени нали.Ако видиш електрическо Ренде също трябва да ти е ясно,че само емблемата е тяхна,а всичко останало е на Нисан.Така,че от цялата работа само Рено са на далавера.Ако не бяха Нисан до сега щяха да са като ВАГ да си произвеждат само тракащи дизели и да раздухват колко са модерни и иновативни.Japan power!
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Всички се подиграваха на Renault-Nissan за напълноелектрическите им коли ,ама еточе на ред с многото минуси имат и плюсове голям въртящ момент от слаби двигатели
  • #2
    2 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    japan taralqsnik
  • #1
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Japan power!