IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault навлиза на световните пазари с две нови марки

Initial Paris ще бъде за луксозните автомобили, а Alpine - за спортните

Renault навлиза на световните пазари с две нови марки

Икономическите перспективи за Европа може и да са мрачни, но френската марка Renault се стреми да разшири портфолиото си с добавянето на две нови престижни марки. Едната от тях ще носи името Initial Paris и под нея ще се продават луксозни автомобили. Другата ще е Alpine и в съответствие с традициите на това име, ще предлага спортни возила.
Renault навлиза на световните пазари с две нови марки
Главният оперативен директор на Renault Карлос Таварес потвърди информацията в скорошно интервю за Bloomberg добавяйки, че френският производител на автомобили също трябва да разширява обхвата си в развиващите се страни, за да намали зависимостта си от стагнацията на автомобилния пазар в Европа.

"Трябва да бъдем конкурентоспособни в целия свят - заяви Таварес. - За това ние трябва да се превърнем от фокусиран към Европа производител, в световен такъв".

Двете нови марки Initial Paris и Alpine ще бъдат в основата на тази промяна. Те ще се предлагат на световните пазари, включително най-големия такъв - Китай. За луксозната марка най-вероятно ще бъде използвано съдействието на Daimler. Както стана ясно неотдавна партньорството между Renault и Daimler предвижда конструирането на луксозен модел на френската компания, който ще използва технологии на Mercedes-Benz. Сега Таварес потвърди, че работата по този автомобил вече е започнала, като той ще бъде базиран на платформата на Mercedes-Benz E-Class. Името Initialе Paris се използва от Renault за върховите модификации на техните автомобили. С това име през 1995 г. бе представен и концептуален автомобил.

Що се отнася до спортната марка Alpine, там французите вече показа концепт. Той се появи точно 50 след неговия предшественик - Alpine Renault A110 Berlinette, като е базиран на спортното купе Mégane Trophy и е продукт на Renault Sport Technologies.
Renault навлиза на световните пазари с две нови марки
Както е известно Renault сключи стратегически съюз с японската Nissan още през 1999 г. Днес алиансът управлява шест марки - Renault, Nissan, Infiniti, Renault Samsung Motors, Dacia и Lada. Ако планът на французите се осъществи броят на тези марки ще нарасне до осем. 

0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 1 rate down comment
    fen na sporta ( преди 11 години )
    Mom4eta haide da ne se karame za gluposti . neka da poglednem istoriqta i faktite . te sa ... Reno kato dvigateli sa nai-mnogo pati svetoven 6ampion vav F1 ?!?!?! Sledovatelno Te sa tezi koito znaqt kak se pravqt sportni dvigateli :) . Ako Reno ne bqha kupili NISSAN to GTR edva li 6te6e da ima . Samiqt GTR e vurhovnata tehnologiq na F1 slojena na patq ... Tuka prosto Reno izpolzvaha imeto . Ina4e nissan pravqt samo 4*4! Infiniti -Reno gi vzeha za da ne razrabotvat specialni modeli za America
  • #7
    7 rate up comment 3 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    Инфинити ги било срам... А дали Редбул ги е срам, че са с двигател Рено!? И с този двигател вече 2 поредни години стават шампиони! Дали Алонсо го е срам, че и двете му световни титли са именно с Рено!? Аман от дървени философи! Научили по един лаф и го предъвкват цял живот, а въобще не се замислят как всъщност стоят нещата.
  • #6
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Вагнер ( преди 11 години )
    Тоя под мен определено е изтърван.
  • #5
    5 rate up comment 4 rate down comment
    ЦЕЦО ( преди 11 години )
    до някой който го е срам от името си двг на инфинити даже е от рено образовай се!
  • #4
    2 rate up comment 12 rate down comment
    nqkoi ( преди 11 години )
    abe tiq razvaliha NISSAN tova moga da kaja
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Абе съдебни спорове с Alpina няма да има защото RenaultSport все още държи патентите за името и емблемата , въпроса е че Initial Paris ще е същия като Infinity и може по примера на Nissan да спрат продажбата на колите им в Европа. Иначе няма логика в цялата концепция
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    харесвам спортните рена но те изкарват твърде малко модели. чак отделна марка за спортни рена...... освен на клио и меган на какво ще изкарат спортна версия - на канго или гранд сеник. Тази анимация горе на картинката и да влезе в производство .........едно голямо нищо. Да си направят марка и за ванове една за баничарки
  • #1
    12 rate up comment 2 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    Само не знам как ще се разберат с Alpina, които и сега произвеждат автомобили под тази марка http://***.automedia.bg/news/article_16897.html Звученето е почти едно и също, разликата в изписването е една буква. Бях чел че Alpina държат да се възприемат като отделна компания, различна от БМВ. Та си мисля че могат да поспорят за името. Рено пък са ползвали това име за техен модел преди половин век... Дали няма да има съдебен спор и какво би решил съдът не знам, но ми е любопитно.