IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Девет наистина безумни транспортни средства

Батмобил или диван, вдигащ 100 км/ч - изберете сами

Девет наистина безумни транспортни средства

Дори да не сте голям фен на автомобилите, със сигурност има някоя машина, която ви впечатлява и искате да я притежавате. Не става дума само за Ford Mustang или Bugatti Veyron, това може да бъде Батмобил или летяща мебел. Повечето от тези странни превозни средства не се продават, но пък вижте какво можете да си купите в този момент.Девет наистина безумни транспортни средства

9. Батмобил с турбо-реактивен двигател
Девет наистина безумни транспортни средства
Момчетата от Putsch Racing могат да ви продадат напълно функционираща, напълно легална реплика на Батмобила от филма на Тим Бъртън от 1989 г. Предлаганата машина е дори нещо повече от тази, която видяхме във филма. Тя разполага с военен турбо-двигател на Boeing, свален от безпилотен самолет. Той позволява развиване на скорост от 290 км/ч.

Създателя на возилото Кейс Путщ твърди, че то може да вдигне и повече, но заради дизайна това може да се окаже фатално за возещия се в нея. Между другото Путщ е голям фен на Батман и никога не е учил за инженер. Когато решава да създаде Батмобила, той започва да учи всичко от нулата.

8. Реактивен Volkswagen Beetle
Девет наистина безумни транспортни средства
Този автомобил е много подходящ за следната ситуация. Седите на светофара и до вас спира някакъв клоун със спортна кола, която умишлено форсира. Той изгаря да се пробва срещу вашата странна машина, за да направи впечатление на седящата до него девойка. После светва "зелено", вие включвате реактивния двигател и изчезвате далеч напред, а клоунът остава с увиснало чене.
Девет наистина безумни транспортни средства
Всъщност този Beetle наистина има реактивен двигател Т58-8F от General Electric, който се използва и от хеликоптера, превозващ президента на САЩ. Преработката на агрегата е дело на Рон Патрик, който е положил много усилия за да приспособи колата към уличното движение. Реактивният Beetle всъщност е с 2 мотора - бензинов отпред и реактивен отзад. Така никой не може да ви обвини, че нарушавате закона, докато използвате само бензиновия двигател. Колкото до реактивния - нека първо ви хванат.

7. Парареактивен SkyCar
Девет наистина безумни транспортни средства
Бъгито по принцип не е особено удобно за придвижване в реалния свят. Парареактивният SkyCar обаче трябва да промени именно това. Той е напълно законно превозно средство, което може общо взето да ви закара почти навсякъде. За него няма значение дали пътят е асфалтиран или карате по планинска пътека. А ако се чудите защо има Sky (небе) в името си, то това не е никак случайно - тази машина наистина лети.
Девет наистина безумни транспортни средства
SkyCar използа био-етанол за задвижването си, което благодарение на огромното крило от парапланер и пропелер, може да се движи и във въздуха. Управлява се чрез дърпания на две въжета, точно като парашут / парапланер. И затова не ви трябва лиценз, за да го карате. Машината не е само концепт. През 2009 г. тя участва в експедиция Лондон-Тимбукту-Лондон, продължила 42 дни. Ако имате $80 000 можете веднага да си я поръчате.

6. Tramontana R Edition
Девет наистина безумни транспортни средства
"Tramontana" се нарича вятърът, който духа в Испания от север. Според легендите той е толкова силен, че може да предизвика безумие. И както навярно се досещате, не може да кръстите по този начин автомобил от рода на Prius.
Девет наистина безумни транспортни средства
В случая става дума за състезателна кола, чиито части са от реактивен изтребител и чиято цена е $495 000. Нейният производител пуска едва по 12 бройки на година, които бързо намират своите собственици. Още повече, че тази машина прилича далеч повече на кола отколкото Батмобила. Отгоре на това тя е с 12-цилиндров двигател с мощност 720 к.с. и тегло 1240 кг., което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч само за 3.5 секунди и максимална скорост от 345 км/ч.

5. Истински неонов мотициклет от TRON
Девет наистина безумни транспортни средства
Тази машина изглежда сякаш току-що е излязла от някой научно-фантастичен филм. И няма нищо общо с реалния мотоциклет. Или поне така изглежда на пръв поглед. Хората от компанията Parker Brothers Choppers обаче са на обратното мнение и създадоха своя луминисцентен мотоциклет. Първата му версия работи на бензин, но след това е решено да се премине на електрическо задвижване. На електричество тази машина може да премине 160 км, като това не се отразява по никакъв начин на светещите части от нейния корпус.
Девет наистина безумни транспортни средства
За да е пълен ефектът (съответно да правите още по-голямо впечатление) TRON ви предлага и специален костюм, с който да управлявате тази наистина впечатляваща машинария.

4. WaterCar Python
Девет наистина безумни транспортни средства
Ако утре се събудите като милионер, неминуемо ще се сблъскате с въпроса "Какво да си купя първо - спортен автомобил или бърз катер?" Ето един лесен отговор - WaterCar Python, който е комбинация между двете. С него можете да кръстосвате крайбрежието с кабриолет на основата на Corvette, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.5 секунди. Като ви омръзне, слизате на плажа и всички там с възхищение гледат как влизате във водата. А вашият Python за секунди се превръща в скоростен катер, който може да вдигне 100 км/ч.
Девет наистина безумни транспортни средства
Този катер е не само бърз, но и доста мощен. С него без проблеми можете да дърпате любител на водните ски, а също така и да спрете на едно място. Няма проблем - машината ще остане над водата, дори да отворите нейните врати.

3. Реактивна лимузина
Девет наистина безумни транспортни средства
Това не е зрителна измама, а е истина. Конструкторът Дан Харис взима корпуса на самолет, произведен през 1974 г. и го превръща в дълга лимузина. Нейната опашка е на 3 м над земята, а цялата конструкция е върху 70-сантиметрови хромирани колела. Дължината на машината е 13 м, а широчината 2.56 м. Впрочем това е с 2.5 см по-малко от максимално разрешената широчина за транспортно средство.
Девет наистина безумни транспортни средства
Отвътре нещата също изглеждат впечатляващо - 18-местния автомобил има 50-инчова плазма, аудиосистема с мощност 800 вата и салон от кожа, за който е отишло сигурно едно стадо крави.
Харрис нарича своето дете Jetmousine и иска по $ 1 млн. за всяка такова машина. Ако не разполагате с толкова пари, не се притеснявайте. Този офис на колела се предлага и под наем.

2. Всъдеходен геймър
Девет наистина безумни транспортни средства
Тази машина фактически представлява Трансформер, който пропуска фазата, в която е робот. Неговата стандартна форма е пикап Toyota Tacoma. С натискането само на един бутон обаче се превръща във вълшебна машина, за която едва ли сте мечтали. Двете големи врати се отварят настрани и се превръщат в място за допълнителен ред седалки. Пред всяка от тях се изправя 46-сантиметров LCD екран, а направената по поръчка аудиосистема допълва обстановката с отличен звук. На разположение на геймърите има и хладилник, който се достига само с едно протягане на ръката.
Девет наистина безумни транспортни средства
Отгоре излиза 170-сантиметров екран, на който всеки намиращ се извън машината, може да гледа как се забавлявате. А когато ви омръзне да играете, взимате един от велосипедите на покрива и тръгвате накъдето ви видят очите.

1. Диваномобил
Девет наистина безумни транспортни средства
Сигурно ви се е случвало да седите удобно на дивана и да решите, че ви се пие бира или яде сладолед. Само че в хладилника няма, а на вас не ви се ходи до магазина, който и без това е далеч. В този момент ви спасява само едно - моторизиран диван.
Палите го и тръгвате към магазина със 100 км/ч. Да, този диван вдига точно толкова и затова официално е признат като един от най-бързите дивани на света.
Девет наистина безумни транспортни средства
А за да е по-забавно неговото управление, воланът прилича на пица, скоростният лост е с вид на шоколад, а скоростомерът прилича на часовник. Има и телевизор, а машината е напълно законна. Лошото е, че с нея ще ви спират непрекъснато, защото дори полицаите няма да повярват, че такова нещо може да съществува.

0 от 500