IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nokia патентова сензорен волан

Компанията е сериозно заинтересована от участие в автомобилния бизнес

Nokia патентова сензорен волан

Настъплението на китайските и корейски производители на електроника и мобилни телефони е толкова сериозно, че кара производителите от Европа да търсят алтернативи. Един от тях – Nokia, реши да разнообрази своя асортимент, като показа, че е сериозно заинтересован от навлизане в автомобилния бизнес.
Nokia патентова сензорен волан
Финландската компания патентова сензорен автомобилен волан, чиято цел е да премахне множеството копчета, които сега се намират на кормилото на всеки съвременен автомобил. Идеята е, водачът да може да увеличи звука на аудиосистемата с докосване (по-скоро потупване) на определена част от волана или пък да отговори на обаждане по телефона с определен жест.

От Nokia засега отказват да разкрият подробности за проекта, върху който усилено работят. Като се имат предвид обаче връзките им в автомобилната промишленост (именно финландската компания разработва Bluetooth системите на Ford), то сензорният волан може да се появи по-скоро, отколкото всички очакваме.

Тагове: nokia
0 от 500