IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Президентът на Ferrari е „Европейски управител на годината”

Лука ди Монтедземоло е отличен за това, че преобрази компанията

Президентът на Ferrari е „Европейски управител на годината”

Президентът и председател на Съвета на директорите на Ferrari Ferrari Лука ди Монтеземоло бе удостоен с наградата „Европейски управител на годината”, съобщиха от италианската компанията. Решението е на Федерацията на европейската икономическа преса, която обединява най-големите икономически и финансови издания в Европа.
Президентът на Ferrari е „Европейски управител на годината”
Наградата съществува от 1991 г. и се присъжда след гласуване на главните редакротите на изданията, които са членове на Федерацията (48 вестници и списания от 27 държави). Ди Монтедземоло получава отличието за 20-годишната си работа във Ferrari, резултатите от която преобразиха италианската марка.

Благодарение на дейността на бизнесмена Ferrari почти е удвоила продажбите си. През 1992 г. компанията продава по 3 377 автомобила на година, сега този резултат е над 6000. Ди Монтедземоло обаче е категоричен, че Ferrari не бива да преминава границата от 10 000 продажби, тъй като това ще наруши ексклузивността на марката.

Като цяло под ръководството на своя президент Ferrari е записа 16 титли при конструкторите във Формула 1, както и 6 титли при пилотите. Популярността на Ди Монтедземоло е толкова голяма, че той основа политическа партия Italia Futura, която ще участва на парламентарните избори през 2013 г.

0 от 500