IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota пуска аналог на Twizy

Моделът COMS ще струва $12 500

Toyota пуска аналог на Twizy

Toyota показа концептуалния си модел COMS на изложението в Токио през 2007 г. Това е малък градски автомобил, задвижван с електричество. Дойде времето той да бъде леко преработен, като му бъде поставена и втора седалка, след което ще излезе в серийно производство.
Toyota пуска аналог на Twizy
COMS е на принципа на Renault Twizy, като двете машини са с напълно еднакво тегло – 450 кг. Японският електромобил обаче има само 7 к.с., докато при френския те са 17. Това допринася и за по-ниската скорост – произведението на Toyota може да вдигне 60 км/ч, докато Twizy - с 20 км/ч. повече.

От Toyota обявиха и цената на електромобила си – около $12 500. Тя е по-висока от стойността на Twizу ($8730), но японците гарантират, че тяхното творение ще бъде далеч по-добре оборудвано от френския мъник. Преди обаче то да излезе на пазара, чиновниците в японското министрество на транспорта трябва да преработят част от правилата за движение па пътищата, което и правят в момента. За да може те да са адаптирани към появата на подобна машина.

Тагове: coms twizy
0 от 500