IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Купето на ТагАЗ вече си има име и цена

Автомобилът ще се казва Aqvella и ще струва $11 500

Купето на ТагАЗ вече си има име и цена

Само преди няколко дни ръководството на Таганрогския автомобилен завод съобщи, че е на финалната права по създаването и пускане в серийно производство на нов модел – купе с 5 врати.
Купето на ТагАЗ вече си има име и цена
Автомобилът вече е факт – той ще се нарича Aqvella, като цената му ще бъде $11 500. За дилърите тази сума се увеличава с $1000, съобщи шефът на предприятието Михаил Парамонов, според когото до есента трябва да е произведена пилотната серия от 50 машини. До края на годината от конвейра на завода на ТагАЗ ще слязат около 1500 нови автомобила.
Купето на ТагАЗ вече си има име и цена
Прототипът на бъдещия модел вече е получил всички необходими сертификати. Той е снабден с 1.6 литров бензинов двигател, а в базовото му оборудване влизат въздушни възглавници, подгряване на седалките, климатик и система ABS.
Купето на ТагАЗ вече си има име и цена
От компанията-производител обаче така и не съобщават чия платформа е използвана за направата на Aqvella. Знае се единствено, че тя е на автомобил, корейско производство. Според инженерите на ТагАЗ в машината са наложени редица нови технически решения, които досега са използвани единствено за направата на спортни автомобили.
Купето на ТагАЗ вече си има име и цена

Тагове: aqvella
0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 1 rate down comment
    пропов ( преди 11 години )
    Колата е модерна.Помислете какви са алтернативите за тези пари?!Дачия,Great Wall,някое друго индийско или корейско возило с техника и дизайн ала края на миналия век.Аз адмирирам смелостта да се прави модерен дизайн и той да е екипиран с достъпна техника.В крайна сметка не е необходимо автомобила да е скъп за да радва окото.
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    я , хюндай купе с четири врати !!! То май и интериора е от там , ако е така да знаете че тази пластмаса смърди ужасно
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Wane ( преди 11 години )
    Че е зле, зле е интериора, обаюе това е прототип най-вероятно. Серийната може пък да е по-прилиюна. В прототипите обикновено има детайли изработени от уникално смотана пластмаса, небоядисани елементи, гумени волани и т.н.
  • #7
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Ime ( преди 11 години )
    Руснак, не се обиждай, ама като гледам как не могт да затворят дори жбката...да, мисля, че пак щеше да го твърди аннимният. Жив *** си е интериора.
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Въпрос на вкус, гениалните неща са простите такива.
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Бакалов ( преди 11 години )
    Твърде *** интериор, не пасва на страхотната външност на колата. И други 2 забележки - слаб бензинов мотор и липса на дизел. Типични забележки за руснаците. Това нещо с мотор 135-160 коня и също толкова добър интериор като екстериора, има шанс да се продава доста силно. При сегашните 11-12 000 долара, такава разработка би била не повече от 16-17 000 долара, което е съвсем конглокентно в средния клас! Дано се усетят и го реализират!
  • #4
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Дон Шопеску ( преди 11 години )
    Абе никак не е зле ... Няма какво да се лъжем
  • #3
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    За 11000$ ти какво мислиш че ще е!
  • #2
    8 rate up comment 6 rate down comment
    rusnak ( преди 11 години )
    Де ли, ако знаеше, че е Руска, щеше да говориш такива глупости..
  • #1
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Иво ( преди 11 години )
    абе симпатично е но има нещо руско и недодялано в него, интериора обаче жив ***