IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alfa Romeo Spider и Mazda MX-5 няма да си приличат

Италианците обещават да запазят двигателите и дизайна си

Alfa Romeo Spider и Mazda MX-5 няма да си приличат

Договорът за сътрудничество между компаниите FIAT и Mazda ще бъде подписан до края на годината. Първият резултат от него трябва да бъде пускането на пазара на Alfa Romeo Spider, който ще бъде на основата на следващата Mazda MX-5. И което не е маловажно – роудстърът ще се произвежда в завода на японците в Хирошима.
Alfa Romeo Spider и Mazda MX-5 няма да си приличат
Alfa Romeo Spider

Тази нови хвърли в паника феновете на Alfa, но британското издание Autocar побърза да ги успокои. Двата автомобила ще си приличат единствено заради използването на технологията на Mazda Skyactiv. Благодарение на нея италианците ще имат на разположение нова платформа, която ще бъде с по-голяма здравина и съответно по-високо качество, но в същото време ще е доста по-евтина.

Alfa Romeo Spider и Mazda MX-5 няма да си приличат
Mazda MX-5

Всичко останало ще бъде типично италианско. Роудстърът със задно задвижване ще се предлага със собствени двигатели, единият от които е 1.75 литровият четирицилиндров турбо-мотор, който първо ще се появи на купето 4С.
Alfa Romeo Spider и Mazda MX-5 няма да си приличат
Alfa Romeo 4C

Дизайнът на Spider също ще е дело на Alfa Romeo, откъдето обещават бъдещия модел да бъде оригинален, с голямо вътрешно пространство, благодарение на факта, че ще е по-широк от Mazda MX-5. И съответно да се позиционира по-високо на пазара от японския автомобил. Всичко това ще може да бъде проверено през 2015 г., когато
Spider трябва да се появи пред публика. Очаква се MX-5 да се пови година по-рано.

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Negur ( преди 11 години )
    Не, че искам да злобея, ама "роудстърът ще се произвежда в завода на японците в Хирошима... Тази нови хвърли в паника феновете на Алфа..." Феновете да не се панират толкова, защото за разлика от други марки, които произвеждат колите си в Мексико, Турция и т.н. Мазда си остава в Япония.
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    Хехе саюз между най-красивата японка марка с една от най-красивите европейски марки :))) Супер !!! Дано това сътрудничество се задълбочи и да излезнат още интересни модели :)
  • #6
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Алфата спидер-като е по-горе, ако точно такава я пуснат-ще разкраси трафика и паркингите-изящна е!А плюс Алфа, напрвена от японци ще оглокажи много почитатели на марката!
  • #5
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Алфист ( преди 11 години )
    Абе умник ти кога си се качвал да речем в 159-ка та ръсиш простотии?Карай си там немския *** и не недей да се излагаш.
  • #4
    2 rate up comment 19 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Алфистите както повечето европейци са си традиционалисти,нормално е тревогата им по изчезването на един от типичните за алфата белези-дефектите по електрониката,ръждата,течовете на масло.
  • #3
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Пич ( преди 11 години )
    Очевидно анонимните *** нямат умора.
  • #2
    32 rate up comment 1 rate down comment
    от 1 ( преди 11 години )
    А иначе се радвам за Алфа Ромео.Много добър ход направиха с този съюз с японците.Като се сетя, че по едно време Фолксваген имаше апетит към Алфа тръпки ме по биват.Представям какво щеше да им се случи - купе с дизайн като на консервна кутия качено върху платформа на Гоуфо и резултат - роудстър с предно предаване (гениално творение, което само ВАГ може да сътвори).Сега ще има разлика, нали?
  • #1
    13 rate up comment 28 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тази нови хвърли в паника феновете на AlfaХаха в паника са, че няма да висят нон стоп по сервизите ли?Бати льохманите.Такъв качествен автомобил не са и се надявали, някога да има в тяхната марка.