IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai се връща в световния рали-шампионат

Корейците ще участват в надпреварата с i20

Hyundai се връща в световния рали-шампионат

Корейският автомобилен гигант Hyundai ще се завърне в световния рали-шампионат (WRC) през 2013 г. Това разкри германското издание Auto Motor und Sport, според което вече е готов и прототипът на машината.
Hyundai се връща в световния рали-шампионат
Това ще е моделът i20, който е подготвен в базата на Hyundai в Офенбах (Гер). Журналистите са разбрали за намерението на корейския концерн именно благодарение на производители на компоненти за колата, които са доставили своите части и дори са видели машината.

Марката Hyundai участва в световния шампионат от 2000 до 2003 г. За този период отборът смени 3 поколения на модела Accent, но така и не успя да се изкачи на по-високо от четвъртото място в класирането при производителите. Най-добрите резултати на Hyundai във WRC бяха четвъртите места на пилотите Кенет Ериксон и Алистър Макрий.

Връщането на корейците в надпреварата става възможно благодарение на влизането във WRC на един от големите им конкуренти на световните пазари – Volkswagen. Германците ще участват в световния шампионат от 2013 г. с модела си Polo и Hyundai не иска да изостава. Така общо във WRC догодина ще видим 5 заводски отбора. Освен Hyundai и Volkswagwen в надпреварата участват Citroen, Ford и MINI.

Тагове: wrc
0 от 500