IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Турбо-двигателите са все по-популярни и в САЩ

Само за година продажбите им са скочили с повече от 60 %

Турбо-двигателите са все по-популярни и в САЩ

След като цените на бензина в Америка вече преминаха границата от $1 за литър, жителите на Новия свят са на път да се откажат от своя обичаен начин на живот. В началото на кризата американските производители на автомобили не бързаха да приемат турбо-двигателите, а заложиха на разработката и производството на хибриди.
Турбо-двигателите са все по-популярни и в САЩ
През 2012 г. това обаче се промени и тенденцията с намаляването на обема на мотора и увеличаването на мощността му, благодарение на турбина, започна да се налага дори в САЩ. Една от водещите компании за производство на турбокомпресори – Honeywell, обяви, че броят на продадените автомобили в Северна Америка с такива мотори е достигнал 3.2 млн. За същия период през миналата година резултат е 2.2 млн. Подобни данни съобщава и изданието Avtoevolution, според което продажбите на автомобили с турбодвигатели е скочило с 61 % в сравнение с миналата година.

„Цените на горивата предизвикаха сериозни притеснения както при клиентите, така и в бизнес-структурите – коментира вицепрезидентът на Honeywell Тони Шулц. – Затова и турбокомпресорите са напълно приемливо решение в случая, така те могат да се използват във всички сегменти”.

Шулц цитира и доклад на J.D. Power and Associates, в който се съобщава, че продажбата на големи, шестцилиндрови двигатели намалява – от 18.3 % през 2008 г. до 12.7 % през 2012 г. За същия период продажбите на четирицилиндрови мотори са се увеличили от 42.7% на 54 %.

0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    цената на батерията зависи от цената на лития толкова колото и цената на колата от желязото. айде малко повече, но сигурно е 20-25% другото е технологии и масово производство
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Цените на батериите може да спаднат с малко, но то би било несъществуно ако се увеличат данъците и ограниченията за влизане на дизели в градските центрове.Четох, че в Фолксваген съветва при неравномерна работа на дизелите им да ги изкарат на аутобаназа да се прочистят филтрите за твърди частици-а къде-в атмосферата, от която дишаме!
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Интересно как ще паднат цените на батериите като се правят от редки материали, но щом във форума на аутомедиа се пише така, сигурно е вярно :)))
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    нещо бъркаш - хората одавна се усетиха че турбодизела е перфектна комбинация. много преди да се научат да правят свестни турбини за бензинови коли.и второ - турбодизела в момента триумфира, само че в бъдещето не е ясно - само да паднат цените на батериите и гледай кво става.
  • #3
    7 rate up comment 6 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Жалкия опит на Японците за хибрид отива по-дяволите , сега малолитражни турбинно бензинови и скоро ще се усетят че турбо дизела е още по-добре....тогава дизела ще триумфира над хибридното недурозомение..
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Надявам се масовизирането на турбо компресорите да им свали цената драстично, защото това е най-чупливата част на един двигател и в същото време изключително скъпа.
  • #1
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Сега очакваме коментара на селския географ Дошо.