IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперкола и от Дания

Компанията Vencer пуска модела си Sarthe в серия

Суперкола и от Дания

Ако някой се притеснява, че пазарът на суперколи се е стеснил в последно време заради финансовата криза, може спокойно да погледне към една държава, която никога не се е славила с производство на автомобили. Става дума за Дания, откъдето идва следващото предложение за луксозна спортна машина.
Суперкола и от Дания
Компанията Vencer обяви, че пуска в серийно производство новото си творение Sarthe. То носи името на легендарната писта Circuit de ld Sarthe, където се провежда състезанието „24 часа на Льо Ман”. Машината е изцяло от карбон и алуминий, в резултат на което тежи едва 1390 кг. Разпределението на масите е 45 / 55 в полза на задната ос, която е и задвижващата.

Sarthe разполага с V8 двигател на GM, който произвежда мощност от 510 к.с. и 649 Нм въртящ момент. Затова и ускорението от 0 до 100 км/ч става за 3.8 секунди, а максималната скорост е 330 км/ч.

Дизайнът на Sarthe напомня на някои от прототипите, участвали в „24 часа на Льо Ман” през 90-те години на миналия век. И най-вече на Mosler MT900, от когото се различава най-вече в оформлението на задната част.

Колкото до обзавеждането – произведението на Vencer може да се похвали с кожени седалки, които са ръчна изработка, съвременна информационно-развлекателна система и двузонов климатик. Остава само датчаните да разкрият и колко ще струва автомобилът им.

Тагове: vencer sarthe
0 от 500