IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хакери заплашиха старт във Формула 1

Групата Anonymous се закани да провали Гран при на Канада

Хакери заплашиха старт във Формула 1

Хакери заплашиха старт във Формула 1
Хакерската групировка Anonymous обяви намеренията си да провали предстоящия седми кръг от световния шампионат във Формула 1 - Гран при на Канада, което ще се проведе на 10 юни. Пред вестник Vancouver Sun кибер-активистите се заканиха да атакуват сайтовете, сървърите и всички интернет-ресурси, имащи отношение към Формула 1.

Със своята акция хакерите се опитват да подкрепят протестиращите срещу повишаването на таксите за обучение в Университета в Квебек. От Anonymous призовават към пълен бойкот на състезанието в Канада, като предложиха и на пилотите да подкрепят инициативата им и да се откажат от участие в състезанието. 

Групата хакери вече предприе първите си действия. През май тя е унищожила 13 сървъра на държавни служби и полицията, а също така пусна в интернет директно излъчване на протестните акции на студентите. От Anonymous са категорични ,че властите в Квебек нарушават законите, като забраняват митингите на протестиращите.
Хакери заплашиха старт във Формула 1
По-рано тази година хакерите извадиха от строя официалния сайт на Формула 1 по време на Гран при на Бахрейн. Те бяха недоволни от решението на главния промоутър на шампионата Бърни Екълстън състезанието в арабската държава да се проведе, въпреки протестните акции на местното население, което не е съгласно с начина на управление на страната.

Тагове: anonymous
0 от 500