IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo тества S60 R

Двигателят на машината е с мощност от около 400 к.с.

Volvo тества S60 R

Твърденията, че Volvo работи активно върху „напомпана” R-версия на модела си S60, бяха потвърдени. Снимки на автомобила, който се тества по пътищата на Скандинавия вече се появиха в мрежата и по този начин опровергаха изказване на шефовете на концерна, които бяха категорични, че подобен модел скоро няма да се появи в производство.
Volvo тества S60 R
Основна роля в разработването на Volvo S60 R играят специалистите от състезателното подразделение Polestar, чиито машини представяха шведския концерн в световния шампионат за туристически автомобили.

Инженерите са подобрили аеродинамиката на колата и са поработили сериозно върху двигателя. Той е 3.0 литров, редови 6-цилиндров бензинов мотор, чиято мощност ще бъде около 400 к.с.


Очакванията са Volvo S60 R да се появи в серийно производство най-късно до края на тази година. Основната цел на шведите е този модел да се конкурира успешно с M3 на BMW.

Тагове: polestar volvo s60 r
0 от 500