IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи жертви на катастрофа с електромобил

След жесток сблъсък с Nissan GT-R возилото изгаря напълно

Първи жертви на катастрофа с електромобил

Електрическите автомобили взеха първите си 3 жертви. Това стана при катастрофа в Китай, в която участваха електрическо такси BYD e6 и Nissan GT-R.
Първи жертви на катастрофа с електромобил
Инцидентът се е случил в град Женшен на 26 май. Едно от 400-те таксита BYD e6, които се използват като част от пилотен проект на китайския производител, се движи в 3 часа сутринта по крайбрежния булевард. В него със скорост от 200 км/ч се удря Nissan GT-R, чийто водач е пиян. В резултат от удара таксито изгаря напълно, като загиват и тримата, возещи се в електромобила души. В катастрофата е въвлечен още един автомобил, който се преобръща по таван.

След инцидента в местната преса избухва и огромен скандал. Причината е, че батерията на електромобила би трябвало два бъде защитена от специален контейнер, а също така да разполага с оборудване, което да предотврати евентуално късо съединение и последвалия го пожар. В случая обаче огромната маса на връхлитащия спортен автомобил е превишила заложената в конструкцията на таксито защита и в резултат от това то изгаря напълно.
Първи жертви на катастрофа с електромобил
Случилото се ярко контрастира с твърденията на шефа на BYD Ман Чуан-Фу, който по-рано обяви, че батериите на компанията му няма да се взривят, дори ако бъдат хвърлени в огън. Инцидентът накара властите в Женшен да се откажат от намеренията си да удвоят броя на електрическите таксита в града. Някои членове на градската управа дори предложиха електромобилите да бъдат изтеглени.

0 от 500
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    251 ( преди 11 години )
    наистина ГТРа не изглежда сякаш се е ударил с 200, за разлика от китайския ***... но може би той с меката си като кашкавал стомана е погълнал повечето от енергията.ГТР-а, като кола която дига 300 все пак е мислен да издържа на сериозни сблъсъци..Дано си вземат поука китайците
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    xax ( преди 11 години )
    kitaiski kenef jalko za zaginalite
  • #6
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Nic ( преди 11 години )
    Аз като гледам ГТР-а това няма как да е било удар с 200
  • #5
    14 rate up comment 2 rate down comment
    :) ( преди 11 години )
    Не става само с обмисляне, трябва и опит, а той не се копира. Сериозните европейски марки години наред изследват реални катастрофи и мислят за тяхното предотвратяване. Затова съответно и се бавят с пускането на подобни автомобили - тества се точно сигурността на батерията и оптималното й оптимизиране. Е, в същото време BYD продават доста автомобили, но всеки си преценява кое е важно ;)
  • #4
    22 rate up comment 2 rate down comment
    187 ( преди 11 години )
    леко ме издразни заглавието ви, пак търсите сензацията, пишете съвременен електромобил...електромобилите са били сравнително разпространени в началото на 20-ти век и най - вероятно е имало катастрофи с тях...иначе по - темата - е това ме притеснява и в колите от ловеч - дали всичко е обмислено...дано греша...
  • #3
    31 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като гледам снимките ел-мобила е нацелен отзад, защото предницата не е ударена. Тоест не е бил челен сблъсък а удара е бил отзад. Малко ме съмнява пътниците да бяха отцелели дори и да не се беше запалило возилото, камшичния удар чупи вратове .
  • #2
    46 rate up comment 3 rate down comment
    Ал ( преди 11 години )
    Ех,преди години нямаха такива проблеми.Караха си велосипедите,ядяха по паничка ориз дневно и бяха щастливи.
  • #1
    52 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Абе батерии,със тази малка кола да те плеснат със 200км. не виждам как ще оцелееш изобщо!