IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първи потрошен Aston Martin One-77

Китаец разби един от общо 77-те екземпляра на супервозилото.

Първи потрошен Aston Martin One-77

Първи потрошен Aston Martin One-77
Както изглежда името на най-екслузивната кола на Aston Martin вече не й подхожда. Моделът One-77 е обозначен така, тъй като е произведен в само 77 екземпляра.

При инцидент от този уикенд, автомобилите останаха с един по-малко, след като китаец катастрофира със своя One-77 и го разби напълно. Инцидентът е станал в Хонг Конг, като в него не са били въвлечени други превозни средства. Причината е много висока скорост, несъобразена с пътните условия.

Водачът и собственик на колата се е отървал без сериозни наранявания, благодарение на карбоновия монокок, който е запазил пътническата клетка цяла. Самият автомобил обаче трудно ще бъде поправен. Aston Martin One-77, освен карбонов монокок, има купе изградено ръчно от алуминий. Всичко това налага ремонтът да бъде направен във фабриката на Aston Martin във Великобритания.

Няма информация за това дали собственикът на автомобила ще го ремонтира или спортният One-77 ще стане One-76. По предварителна информация щетите по колата са за над $500 000. Автомобилът е застрахован за $1.9 млн, каквато е и цената на този модел.

Още за Aston Martin One-77

Тагове: aston martin one-77
0 от 500