IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda и Alfa Romeo с общ роудстер

Автомобилът ще е базиран на следващата MX-5.

Mazda и Alfa Romeo с общ роудстер

Mazda и Alfa Romeo с общ роудстер
Mazda и Fiat обявиха намеренията си да обединят усилия за създаването на общ модел. Той ще носи емблемите на Mazda и Alfa Romeo, и ще бъде базиран на следващото поколение MX-5.

"Нашият общ проект ще роди два модела, които ще имат доста различния както в дизайна, така и в механиката, се казва в информацията. - Автомобилите ще имат специфични компоненти на двигателя, уникални за всяка от марките".

И двата модела обаче ще се произвеждат във фабриката на Mazda в Хирошима, Япония. Очаква се моделът на Mazda да започне да се произвежда през 2014 година, а този на Alfa Romeo - година по-късно.

"Създаването на стратегически съюзи за разработване на различни технологии е една от корпоративните цели на Mazda и споразумението с Fiat е важна първа стъпка в тази посока", заяви шефът на японската марка Такаши Яманучи.

"Това споразумение ясно показва ангажиментът ни към Alfa Romeo и решимостта ни да наложим марката на световните пазари, допълни шефът на Fiat Серджо Маркионе. - Чрез споразумението с Mazda, ние ще си сътрудничим с един от най-признатите производители на компактни автомобили със задно задвижване, за да създадем автомобил, изпълнен в типичния стил на Alfa".

Споразумението между Mazda и Fiat е под формата на меморандум за разбирателство. Окончателното споразумение се очаква да бъде подписано през втората половина на 2012 година. Двете компании се договориха също да се обсъдят допълнителни възможности за сътрудничество в Европа. 

Тагове: alfa romeo mazda mx-5 mazda
0 от 500
  • #12
    7 rate up comment 0 rate down comment
    MaXxGaBbEr ( преди 11 години )
    Е нали ме познаваш ? КАрам ланча колко пъти да ви го кажа ? Ти нали по тая линия се опитваш уш да се заяждаш :D
  • #11
    9 rate up comment 6 rate down comment
    до MaXx ( преди 11 години )
    А ти какво караш? Само внимавай какво ще кажеш, знаеш, трябва да звучи убедително, че като гледам другите, половината форум кара бяло X6, в краен случай Q7.
  • #10
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Само не разбрах каква ще е ролята на Алфа в цялата ситуация?Имам чувството,че са възложили на Мазда да произвежда МХ-5 с емблемата на Алфа.Марката Алфа Ромео ми харесва,но като стане дума за качество,надеждност и цени на поддръжка нещата придобиват недобър характер.
  • #9
    13 rate up comment 0 rate down comment
    MaXxGaBbEr ( преди 11 години )
    Е щом караш такъв триумф на автомобилостроенето, няма как да не ти завиди човек. Само не видях какъв ти е конфликта и развития комплекс спрямо италианките ама ... ти си знаеш
  • #8
    0 rate up comment 12 rate down comment
    До MaXx.. ( преди 11 години )
    Не ме е срам - Lada на газ. И тя е "италианка",нали? А oncle-то как разбра за италианския дизайн на Mazda? Tой май така разбира и за останалото.
  • #7
    27 rate up comment 1 rate down comment
    MaXxGaBbEr ( преди 11 години )
    Абе вярно е - размиха марките, ама в Америка крайслер много си покачи продажбите нали ? успех има и Фиат 500, Доджа също, а от години mx-5 е еталон за малка спорна колица с задно. Така че е добре. А и харесвам японските коли, само да си пооправят интериора и са супер. Бмв също, пък се смеехте на тойота и бмв ,че ще работят заедно, но накрая цифрите показват друго :) Ти какво караш, че лаеш против всичко а ? Срам те е да си кажеш :D
  • #6
    50 rate up comment 2 rate down comment
    Чичко Алуди ( преди 11 години )
    Италиански дизайн с японски технологии и качество. Какво повече му трябва на човек?
  • #5
    38 rate up comment 3 rate down comment
    Стефан ( преди 11 години )
    Маркионе е хитрец, само ще набият скудетото на най-успешния спортен автомобил. А Фолксваген въпреки че си имат Порше и Ауди само ще изгледат.Алфа произведена в Хирошима :) отсега мечтая за нея.
  • #4
    30 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    като се позамисли човек - напълно логично сътрудничество в една не чак толкова голяма ниша в която и двете марки са със силни позиции и сходна философия
  • #3
    28 rate up comment 3 rate down comment
    NANI ( преди 11 години )
    И до къде я докараха? Според мен това голям плюс за жабарите,щом се произвежда техен модел в Япония