IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легенда на BMW мина на коняк

Дизайнерът Крис Бенгъл ще прави опаковки на кутии и бутилки

Легенда на BMW мина на коняк

Един от най-известните автомобилни дизайнери в света – Крис Бенгъл, се захваща с напълно различна сфера. Англичанинът и неговата компания Bangle and Associates получи поръчка от фирмата LVMH, която произвежда и продава скъпи и разкошни продукти, за направата на нов дизайн и опаковка на бутилката на коняка Hennessy.
Легенда на BMW мина на коняк
В историята на автомобилния дизайн Бенгъл се превърна в легенда, благодарение на смелия му ход радикално да преобрази BMW 7-series. Това му решение и до днес предизвика много спорове сред експертите, като списание Time обяви 7-ицата на Бенгъл за един от 50-те най-лоши автомобила за всички времена. В същото време именно тази версия на лимузината се превърна в най-добре продаваната за цялото съществуване на модела.

Освен с преработката на 7-series Бенгъл се превърна в един от най-добрите в този бизнес със създаването на концепта Z9, новата 3-series, както и с дизайна на кросовърите на BMW.

0 от 500
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    BMW_user ( преди 12 години )
    Чудя се как все още някой дъртак собственик на праисторическо БМВ не е оплюл новия дизайн на БМВ наложен от Бенгъл, който между другото привлича все повече купувачи и почитатели... За съжаление обаче всички нови модели са като фейслифт на моделите на Бенгъл... Няма да се учудя след някоя друга година да го върнат да ги вкара в час пък после пак да го махнат...