IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

АвтоВаз произведе 27-милионния си автомобил

Това е сребриста Lada Priora с оттенък "снежна кралица".

АвтоВаз произведе 27-милионния си автомобил

АвтоВаз произведе 27-милионния си автомобил
От поточните линии на руския автомобилостроител АвтоВаз днес слезе 27-милионният автомобил. Юбилейното возило е сребристо-бял хечбек Lada Priora с оттенък "снежна кралица", съобщи пресцентърът на предприятието, цитиран от ИТАР-ТАСС.

По традиция машината отива в музея на предприятието, където са изложени най-важните модели в историята на АвтоВаз. Сред тях са 26-милионният автомобил на руския автомобилостроител, който слезе от поточната линия през август 2010 година - Lada Kalina (версия "Лукс" с цвят "бял облак"), както и първият милионен автомобил, който бе произведен през 1973 година.

"От 2007 година досега Priora е един от най-търсените автомобили на руския пазар", заяви директорът на проекта "Lada Priora" Анатолий Москалюк, отбелязвайки, че АвтоВаз планира да продава модели от това семейство до 2016 година.

За да бъде конкурентен на пазара моделът ще получи модернизация още тази година. Ще бъдат внедрени нови опции като странични въздушни възглавници, волан с нов дизайн, ABS система от ново поколение. Освен това ще бъдат направени подобрения в дизайна както на екстериора, така и на външните елементи, допълни Москалюк.

Lada Priora, чийто слоган е "мечта, въплътена в метал", се предлага на пазара с избор от два бензинови двигателя с обем 1.6 литра, които генерират 90 или 98 к.с. Цената на Priora, която се предлага във версии купе, седан или хечбек, е около 318 800 рубли (близо 13900 лева).

Източник: БТА

Тагове: lada priora
0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 10 rate down comment
    karutsar ( преди 12 години )
    Тази кола щеше да е хубава ако сега беше 1988 година за съжаление на Руснаците сега сме 2012 година.И на това тяхно творение в днешно време му се казва ***.
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Евалата име на боя!
  • #1
    16 rate up comment 2 rate down comment
    poiuy ( преди 12 години )
    браво на Лада, похвално че са продали толкова много коли на фона на други производители, които влагат в пъти повече в технологии и качество, но не успяват да направят и половината продажби на Лада. Иначе Приората прилича много на Дачия отвътре, макар с повече и по-бутафорни на вид екстри - типичен руски стил създаден да е ***,дуракоустойчив и с ниска цена