IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Juke-R ще излезе в серия

Моделът ще получи техниката на най-новия GT-R

Nissan Juke-R ще излезе в серия

Японският производител Nissan първоначално предвиждаше да направи само два демонстрационни прототипа на „напомпания” Juke-R, но интересът към машината е сериозен и тя ще бъде пусната в серийно производство.
Nissan Juke GT-R ще излезе и в серия
От Nissan съобщиха, че вече трима клиенти са си поръчали и предплатили „напомпания” кросовър, който по нищо няма да се различава от показаните досега прототипи.

Автомобилът ще бъде със самостоятелно задвижване на четирите колела, 6-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя и 3.8-литров, 6-цилиндров бензинов турбо-мотор от
Nissan GT-R. Впрочем именно той ще претърпи промяна, тъй като в серийната версия на Juke-R ще бъде поставен двигателят на новия GT-R, който генерира 550 к.с.

От 0 до 100 км/ч Juke-R ускорява за 3.7 секунди, а максималната му скорост е 257 км/ч. Това са резултатите на прототипите, които разполагат с 485 к.с. За серийната версия се очаква динамичните характеристики да бъдат още по-впечатляващи.

Твърди се, че цената на продуктовия Juke-R ще бъде около 154 000 евро. Кросовърът ще се произвежда в лимитирана серия (вероятно 20 бройки) в завода на Nissan във Великобритания.

Още по темата:
Nissan Juke-R се присмя на най-големите

0 от 500